Här är Barcelonas hemliga önskelista

FOTBOLL

Bale, Fabregas, Lukaku och Neymar med i planerna

Neymar, Romelu Lukaku, Gareth Bale, Borja Valero, Alex Sandro och Cesc Fabregas – alla står med på Barcelonas hemliga önskelista.

Barcelona har satt ihop en hemlig önskelista med spelarna som ska ta över arvet efter Xavi, Puyol och de andra veteranerna.

Listan, som avslöjas av spanska Marca, toppas inte helt oväntat av Arsenals Cesc Fabregas men innehåller även några av världens mest ansedda talanger.

Barcelonas nya sportchef Andoni Zubizarreta har lagt upp strategin för de kommande åren och satt ihop en önskelista på spelarna som ska dominera världsfotbollen de kommande åren. Inom den närmaste framtiden är det framförallt två positioner i Barça som är tänkta att fyllas av nya spelare.

Inväntar chans på Bale

Den ena är en ny central spelfördelare som uppbackning till Andres Iniesta och Xavi och den andra en vänsterfotad mittback. Överest på önskelistan uppges nu Arsenals Cesc Fabregas och Ajax mittback Jon Vertonghen finnas.

23-årige Vertonghen är belgisk landslagsman och förväntas kosta omkring 130 miljoner. Barcelona hoppas dock, enligt Marca, kunna förhandla ner prislappen tack vare sina historiskt goda relationer till den holländska plantskolan. Affären med Fabregas måste ses som svårare och den spanska klubbens reservplan är där Villarreals Borja Valero.

Men Barcelonas långsiktiga planer är än mer storslagna med förstärkningar på positionerna till vänster och en ny anfallare om supertalangen Bojan bara förblir just en talang. Enligt Marca vill Barça i framtiden locka över Gareth Bale från Tottenham. 21-åringen har gjort stor succé i Spurs och Barcelona väntar nu på att vänsterlöparen ska bli tillgänglig för en övergång.

”Fortsätter kämpa”

Reservplanen är inte lika känd i Europa men heter Alex Sandro, är 20 år och har precis slagit sig in i brasilianska Santos förstalag. Kontakter ska redan ha tagits med supertalangen. Längst fram är två omskrivna talanger de hetaste spåren varav den första också representerar just Santos.

19-årige Neymar har intressenter i Premier League och Serie A men uppges nu alltså även ingå i Barcelonas framtidsplaner. Det ska även Anderlechts 17-åring Romelu Lukaku göra som även han kopplats samman med några av världens största klubbar. Duon ses som potentiella ersättare till Bojan som inte blommat ut i förstalaget.

– Det är klart att det bästa är att spela många minuter och njuter på planen. Nu är det inte så men jag kommer att fortsätta kämpa för att nå den lyckan, säger Bojan enligt Sport.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga