”The Banguras” bakom ny AIK-seger

Uppdaterad 2018-08-01 | Publicerad 2011-07-03

Vände och vann efter stor show: ”Ingen överraskning”

Bang-Bang-Bang.

AIK vände och vann mot Halmstad – efter tre nya mål av ”The Banguras”.

– Det är ingen överraskning, säger Teteh Bangura efter 3–1-segern.

Följ ämnen

Det såg ut att vara Halmstads kväll – men som så många gånger för den här allsvenska säsongen fick halläningarna lämna Örjans vall med dystra miner.

Tabelljumbon kunde helt enkelt inte sätta stopp för AIK:s glödheta succeanfallare.

”The Banguras”, Mohammed och Teteh, låg bakom allt i 3–1-segern och fortsätter att vara Solnagängets givna MVP:s.

”Gör alltid vårt bästa”

– Det var en riktigt bra match eftersom vi vann. Jag och Mohammed gör alltid vårt bästa för laget, säger Teteh Bangura i Canal plus.

Joe Sise gav HBK ledningen på straff i den 17:e minuten, men sedan var det roliga över för hemmalaget.

Häng med nu – det gjorde inte Halmstad-spelarna:

1–1, Mohammed Bangura: Teteh missar ett skottförsök och spelar, ofrivilligt, fram Mohammed till ett jätteläge. Radarpartnern gör inget misstag, utan dunkar upp bollen i närmsta krysset.

1–2, Teteh Bangura: Martin Mutumba fångar upp ett inlägg mot den bortre stolpen och lyckas – efter många om och några men – få fram bollen till Teteh, som är hur säker som helst.

1–3, Teteh Bangura: Mutumba står för ett briljant förarbete längs vänsterkanten, innan han hittar in till Teteh. Och återigen förvaltar ”Bangura den yngre” läget på allra bästa sätt – hans tionde balja för säsongen.

”Ingen överraskning”

– Det är ingen överraskning. Jag vill alltid göra mål – det är det jag siktar på var jag än spelar, säger Teteh Bangura.

I och med segern klättrar AIK upp på femte plats i allsvenskan. För Halmstads del är det fortsatt mörker – laget har sju poäng upp till nästjumbon Mjällby.

– AIK är en större klubb och det var rättvist att de vann. Vi gör för mycket misstag och det tog de vara på, säger HBK-tränaren Pep Clotet Ruiz, som för första gången ställde upp med ett lag helt utan spanska inslag.