Rosenberg kan få chansen från start

FOTBOLL

Anfallsproblem i Bremen

Werder Bremen tar i kväll emot de tyska mästarna Borussia Dortmund.

Lagets tränare, Thomas Schaaf, kan tvingas att klara sig utan sin stjärnanfallare Claudio Pizarro.

– Den här fredagskvällen passar oss verkligen inte. Det blir inte enkelt för Claudio, men hans erfarenhet kommer att hjälpa honom, säger han.

Foto: Markus Rosenberg

Markus Rosenbergs Werder Bremen har trotsat alla förutsägelser och ligger tvåa i Bundesliga. I kväll kommer Borussia Dortmund på besök inför 42 000 åskådare.

Fjolårets mästare har inlett säsongen under förväntan, medan Bremen har gått som en raket. Thomas Schaaf har dock en del offensiva problem inför kvällens match. Rubrik-mannen Marko Arnautovic är avstängd och stjärnan Claudio Pizarro kom hem från Peru i går – med skadekänningar.

– Vi packar in honom i is, så att han snabbt återhämtar sig och är skadefri inför matchen, säger Thomas Schaaf på presskonferensen.

Peruanen själv vet inte om han kan spela eller inte.

– Jag vet inte om jag kan spela än. Jag måste först prata med tränaren om det, säger han till Bild.

Hittills under säsongen har Werder Bremen använt sig av två anfallare på plan samtidigt – vilket öppnar upp dörren för Markus Rosenberg. Svensken har gjort tre mål den här säsongen men har mestadels fått agera inhoppare.

Bremen är tillbaka

Jürgen Klopps Borussia Dortmund har haft stora problem i försvars- och anfallsspelet så här långt under säsongen. Laget har dock tagit två raka vinster mot FSV Mainz och FC Augsburg. Förra säsongen var Dortmund överlägsna – samtidigt som Bremen underpresterade. Nu har det jämnat ut sig.

– Nu är det det Bremen som vi alla känner. Extremt spelstarka, väldigt aktiva i sitt bollinnehav, ett topplag i Bundesliga som så många gånger förr, säger Klopp på presskonferensen.

Werder Bremen har vaknat till liv och är det lag som jagar dominanterna från München. Men rutinerade Thomas Schaaf vet vad som krävs för tre poäng i kväll.

– Bundesliga har ofta visat att man måste frambringa all kvalitet i laget, oavsett motstånd, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bundesliga