Fans slog sönder Råsunda: ”Det var länsat i kioskerna”

Av: Kalle Karlsson, TT

Publicerad:

Skadegörelse och plundrade kiosker efter matchen

Råsunda har stått som värd för sin sista match.

Efter matchen igår utbröt kaos när supportrar slog sönder arenan och plundrade kiosker.

AIK förlorade mot Napoli i Europa League i det som var den allra sista matchen på Råsunda.

Nu ska arenan rivas och den som vill kan återvända på söndag eftermiddag då man kan plocka med sig något – en stol, en bit gräs eller en skylt.

Men vissa AIK-fans ville inte vänta. Efter matchen gick supportrar loss på arenan.

– Folk slet ned skyltar och allt möjligt. Vi sa: ”Kom tillbaka på söndag – då får ni ta med hela grejer”. En del ville plocka med sig, andra ville bara förstöra. Det är trist att de ska dumma sig på det där sättet. De slog sönder glas så folk fick glassplitter på sig.

”Ett antal anmälningar”

De som började riva ner nätet bakom målet på norra kortsidan fick förmaningar om att det skulle räknas som skadegörelse. När även kioskerna plundrades grep polisen in.

– Det är en sak att de tog stolar och grejer – men att slå sönder inredning och plundra och stjäla grejer är tråkigt. De hade sparkat upp dörrarna och snott allt som fanns i kioskerna. Det var totalt länsat. Det fanns inte en pryl kvar. Det var neandertalare som hållit på där inne, säger publikvärden.

Strax efter midnatt hade polisen tömt arenan.

– Vi har ett antal anmälningar om skadegörelse och grov skadegörelse och ett antal gripna och omhändertagna. Exakt hur mycket det rör sig om har vi inte summerat ännu, säger Lars Byström, informationsansvarig på Stockholmspolisen, till TT.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN