Klart: Augustinsson går till IFK Göteborg

avFredrik Jönsson

Uppges betala tre-fyra miljoner kronor

Foto: BILDBYRÅN
Ludwig Augustinsson, här i U21-landslaget, är klar för IFK Göteborg efter en bytesaffär där Blåvitt släpper Nicklas Bärkroth till BP.

I fredags kunde Sportbladet berätta att Ludwig Augustinsson hade bestämt sig.

I dag presenteras han för IFK Göteborg.

– Vi är en bra plantskola, säger sportchefen Håkan Mild till Sportbladet.

Ludwig Augustinsson har varit jagad under hela vintern och en mängd klubbar har varit ute efter 18-åringens namnteckning.

Enligt uppgifter jagades Brommapojkarnas ytterback av Twente, Feyenoord, FC Nordsjälland, FC Köpenhamn, Elfsborg, AIK och IFK Norrköping.

”Bäst i Norden”

Som Sportbladet avslöjade i fredags blev det IFK Göteborg. Efter utdragna förhandlingar presenterades ytterbacken på klubbens officiella hemsida under söndagen.

– Det har varit väldigt tuff konkurrens. Vi har hållit på med det här sedan i oktober. På sikt hoppas vi att det blir väldigt bra, säger sportchefen Håkan Mild till Sportbladet.

Varför tror du att han valde er?

– För att vi är en bra plantskola. Vi har tagit fyra spelare till "the big five" (de fem största ligorna i Europa) och med det är vi bäst i Norden.

Vad händer med Logi Valgardsson?

– Han är vår spelare, men han har fått tillåtelse att prata med andra klubbar.

Var det aktuellt med en bytesaffär med BP?

– Det är inget vi har diskuterat.

Gillar klubben

Augustinsson kommer att åka med på träningslägret i Barcelona och genomgå läkarundersökningen där. Ytterbacken har skrivit på för fyra år.

– Jag har alltid gillat klubben. Har kollat mycket klipp och det är en grymt skön känsla att lyssna på "Snart skiner Poseidon" samtidigt som spelarna går in på Gamla Ullevi. Jag var nere och hälsade på i höstas och fick ett jättebra intryck av Mikael (Stahre), Håkan (Mild), Kamratgården, av hela organisationen och de förutsättningar som finns i föreningen, säger Augustinsson till klubbens officiella hemsida.

”Alltid vemodigt”

Samtidigt meddelar IFK Göteborg att Nicklas Bärkroth, som är yngste debutanten i allsvenskans historia, går åt motsatt håll.

– Ja. Det är alltid vemodigt att släppa en spelare som varit här så länge. Man vill att alla ska lyckas, säger Mild.

Har ni skrivit in någon klausul att ni kan få köpa tillbaka Bärkroth för ett visst pris?

– Detaljer och så kan jag inte kommentera.

Är det färdighandlat nu?

– Vi får se. Ska någon mer komma in måste någon ut också.

”Jag måste börja spela”

Nicklas Bärkroth säger till GP att han är nöjd med flytten:

– Jag utvecklas inte på en bänk. Jag är fantastiskt nöjd. Jag är nog gladare än jag varit på två år, säger han och fortsätter:

– Det är klart att det känns speciellt att lämna en så stor och fin klubb som Blåvitt där jag fått stöd genom åren, inte minst från supportrarna. Men jag fyller 21 år snart och jag måste börja spela.

Enligt källor till Sportbladet betalar IFK Göteborg tre-fyra miljoner för Augustinsson.

Fotnot: De fyra spelarna som Mild pratade om är Marcus Berg, Hamburg, Mikael Antonsson, Bologna, Sebastian Eriksson, Cagliari, och Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach.

ARTIKELN HANDLAR OM