PSG-flytten stoppad – tvingas kvar i Ryssland

EM-platsen i fara: Hon behöver spela fotboll

Sofia Jakobsson kan bli kvar i ryska klubb Rossijanka.
Sofia Jakobsson kan bli kvar i ryska klubb Rossijanka.

PARIS. Sofia Jakobsson hoppas på ny klubb, Paris Saint-Germain hoppades på Jakobsson.

Men trots ömsesidigt intresse har den franska klubben gett upp hoppet om svenskan.

– Jag hade gärna sett henne­ här, men jag har förstått att det inte är aktuellt längre, säger PSG:s tränare Farid Benstiti till Sportbladet.

Sofia Jakobsson sitter fast i ett kontrakt med sin ryska klubb Rossijanka, och har svårt att komma därifrån trots att hon deklarerat att hon vill lämna.

Under veckan har mycket talat för att Jakobsson skulle bli nästa svenska värvning till Paris Saint-Germain, tillsammans med Zlatan Ibrahimovic och Kosovare Asllani, och Jakobssons agent Roberta Michel träffade klubbens representanter i söndags. Samtidigt förklarade PSG:s tränare Farid Benstiti i söndags att han hoppades kunna värva svenskan, som han känner sedan sin egen tid som tränare i ryska Rossijanka.

Men när Sportbladet når Benstiti på torsdagen är tonläget ett annat.

– Jag hade gärna sett Sofia här, det är en bra spelare, men som jag förstått det är det inte längre aktuellt av olika skäl. Sofia sitter i en knepig situation med sin klubb och tittar på andra lösningar, säger Farid Benstiti.

Tiden är knapp

Sofia Jakobsson har tidigare förklarat att ”det skulle röra sig om en rejäl lösensumma” för att bli ”utlöst” från sitt kontrakt med Rossijanka.

Tiden börjar nu bli knapp för Jakobsson som aspirerar på en plats i Pia Sundhages EM-trupp – men som behöver speltid.

– Hon behöver spela fotboll. Jag trodde kanske att hon skulle hamna i Sverige där hon skulle få en bra rytm in mot EM. Blir den en ny utländsk klubb ska hon slåss om en plats i laget och sen tar säsongen slut tidigare. Sofia sa till mig att det skulle lösa sig inom en vecka, så vi får se, säger Pia Sundhage till Sportbladet.

Är det bråttom?

– Hon bör komma i en miljö som hon mår bra i så fort som möjligt.

Hur är chanserna att ta en plats i EM-truppen om hon inte kommer i en bra klubbmiljö?

– Jag har så stor respekt för matchtillfället att jag tror att det skulle bli svårt, eller svårare att ta en plats. Men chansen finns alltid.

Sportbladet har utan framgång sökt Sofia Jakobsson.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.