Wendt lämnade truppen i natt

Foto: Lämnade Stockholm i natt.
FOTBOLL

Landslagssamlingen har varit speciell för tysklandsproffset Oscar Wendt, med en höggravid hustru som han haft konstant kontakt med.

"I natt fick Oscar Wendt beskedet att det var dags", skriver fotbollförbundet på sin hemsida.

I och med det lämnade han truppen och ersätts till matchen mot Färöarna av Pierre Bengtsson.

Många lyfte på ögonbrynen när AIK:s Nils-Eric Johansson kallades in av Erik Hamrén till VM-kvalmatchen mot Österrike. Anledningen var bland annat att Oscar Wendts höggravida hustru väntade barn och att tysklandsproffset skulle åka hem om det visade sig att hans förstfödda barn var på väg att födas.

– Vi hörs en gång var femte minut typ. När det väl är dags så får man bara se till att ta sig till Göteborg så fort så möjligt, sade Wendt till Sveriges Radio inför matchen.

Ersätts av Bengtsson

Så blev inte fallet och Wendt kunde spela alla 90 minuter mot Österrike. Men i natt lämnade han till slut truppen för det speciella tillfället.

"I natt fick Oscar Wendt beskedet att det var dags. Därför lämnade han hotellet i Stockholm och begav sig direkt för att vara närvarande vid förlossningen", skriver fotbollförbundet på sin hemsida.

Ersättare blir FC Köpenhamns Pierre Bengtsson, som tillfrisknat efter en fotskada. Nils-Eric Johansson sitter på bänken igen.

ARTIKELN HANDLAR OM