Lyssnar på Mutumba – planerar konstgräs

FOTBOLL

”När Zlatan spelar får han köpa gräs till dem”

”Lägg plastgräs för fan” var Martin Mutumbas ord efter Stockholmsderbyt.

Fotbollförbundet verkar lyssna på AIK-spelarens uppmaning – de planerar konstgräs.

– Vi har hört lite rykten om det också, säger AIK Fotbolls ordförande Johan Segui till fotbolldirekt.se.

Stockholmsderbyt mellan AIK och Djurgården slutade 1-1. Efteråt var Martin Mutumba kritisk mot Friends Arena och föreslog konstgräs.

– Jag gillar att spela på riktigt gräs. Men om de ska ha konserter varannan vecka och det inte är AIK:s matcher som är konserter, gör plastgräs för fan. När Zlatan spelar får han köpa gräs till dem eller något, sa Mutumba bland annat.

Svenska Fotbollförbundet verkar lyssna på Mutumba.

”Inget vi konkret diskuterat”

Enligt fotbolldirekt.se funderar förbundet på att lägga konstgräs på Friends Arena. Det betyder att AIK kommer att få spela på konstgräs från och med nästa säsong. Vid landskamper kommer man dock rulla ut riktigt gräs.

– Vi har hört lite rykten om det också, ja. Men det är inget vi konkret diskuterat med förbundet än, säger AIK Fotbolls ordförande Johan Segui till fotbolldirekt.se.

Mutumbas lagkamrat i AIK – Nabil Bahoui – är tudelad.

– Planen var bra i genrepet och premiären, sen har de haft massa konserter med Bruce Willis eller något sånt, säger Bahoui till fotbollDirekt.se, och syftar förmodligen på artisten Bruce Springsteen.

”Varit katastrof”

– Efter det har det varit katastrof, jag vet inte vad det är, om de står på gräset när det är konsert, men man börjar ju undra. Sen bytte de igen och då kom det underbara gräset tillbaka och man kände att det kanske kunde lösa sig. Sen hade den där bossen fem eller sex spelningar och då blev det katastrof igen, säger Bahoui.

Hur känner du inför ett eventuellt byte till konstgräs?

– Man vill ha bra gräs och inte spela på konstgräs. Klart den blir sliten när vi spelar på den, men den är gjord för att vi ska spela där och efter konserter blir det katastrof.

ARTIKELN HANDLAR OM