Klart: Robin Simovic väljer Helsingborg

Av: Jimmie Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Jag gillar klubbens spelsätt”

Foto: Robin Simovic lämnar Ängelholm.

Helsingborg vinner dragkampen om Ängelholms Robin Simovic.

Anfallaren har skrivit på ett kontrakt över 3,5 år med skåningarna.

– Det har ryktats mycket runt mig i vinter, men HIF har varit mitt mål, säger 21-åringen till klubbens hemsida.

I mitten av januari avslöjade Sportbladet att Robin Simovic var nära Helsingborg och att parterna förhandlade om ett avtal på minst tre år.

Nu är övergången bekräftad.

Simovic är klar för Helsingborg och har satt sin signatur på ett 3,5 år långt kontrakt.

– Det har ryktats mycket runt mig i vinter, men HIF har varit mitt mål. Nu längtar jag till första matchen och att få springa ut inför Olympia-publiken. Jag vill samtidigt passa på och tacka Ängelholm och framförallt Jocke Persson som betytt mycket för mig, säger han till Helsingborgs hemsida.

Nobbar Malmö FF

Helsingborg vinner dragkampen om Simovic i konkurrens med bland annat Djurgården och flera internationella klubbar. Den nästan två meter långe anfallaren, som tillhörde Malmö FF under flera ungdomsår men nobbades av dåvarande A-lagstränaren Roland Nilsson för några år sedan, är nöjd med att ta steget till allsvenskan.

– Jag vet att det är starka känslor mellan Helsingborg och Malmö, men för mig blev det här ett naturligt val eftersom Malmö redan haft sin chans. Jag har sett HIF en del senaste året och jag gillar klubbens spelsätt, säger Robin.

Simovic dunkade in 17 mål i Superettan förra säsongen och ersätter Nikola Djurdjic, som flyttat till tyska Greuther Fürth.

– Det är en speciell spelartyp med bra fötter och han är lång. Han har en fantastisk spetsegenskap – att göra mål. Han har gjort många mål i sin karriär, säger HIF-tränaren Roar Hansen om nytillskottet.

Robin Simovic gör sin första träning med HIF under onsdagen och har tilldelats nummer 9.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.