Zlatan kan inviga nya arenan

Djurgården planerar träningsmatch mot PSG

Djurgården vill inviga nya arenan mot bästa möjliga motstånd.

Därför försöker klubben locka hit Zlatan Ibrahimovic för en träningsmatch till sommaren.

– PSG är ett jättespännande lag som finns på tapeten, säger managern Magnus Pehrsson.

I augusti 2011 spelade Zlatan Ibrahimovic en träningsmatch för Milan på Swedbank stadion i Malmö. Han trivdes och sa att han gärna skulle återkomma för nya klubblagsmatcher i Sverige.

I höstas diskuterade MFF:s vd Per Nilsson med Ibrahimovic om en ny match det kommande året.

– Zlatan sa: ”ja, kör bara”. Han är jätteintresserad. Vi känner också att det kan vara lite sista chansen, eftersom många stora klubbar känner att de måste åka till Asien på försäsongsläger framöver och att PSG är på väg att bli en klubb av den dimensionen. I sommar är det heller inga mästerskap som ligger i vägen, säger Ola Gällstad, MFF:s sponsoransvarige.

Inget beslut än

Som Sportbladet tidigare skrivit kan PSG förlägga sitt sommarläger till Sverige i år, och nu verkar tidpunkten luta åt slutet av juli. Blir det så talar mycket för att de spelar två matcher, för till sommaren planerar Djurgården att inviga nya Tele2 Arena så pampigt som möjligt. Klubben har en projektgrupp som söker en internationell motståndare till i sommar eller höst.

Enligt Sportbladets uppgifter har klubben redan diskuterat ett möte med PSG.

– Vi har inte tagit något beslut, men det är såklart ett jättespännande lag som finns på tapeten. Men vi är inte framme vid något, säger Magnus Pehrsson.

Vad avgör vilket lag ni ska möta?

– Frågan är när en match passar in i schemat. Hur långt framme är arenan? Det kan bli till sommaren eller så väntar vi till 2014. Det är inte bestämt.

Är PSG ert förstaval?

– Det tänker jag inte kommentera. Det finns massa bra lag, men så klart är Zlatan jätteintressant.

’Kostar att möta dem’

Malmö känner sig inte hotade av att Djurgården också vill möta PSG. Tvärtom ser de en möjlighet att dela på kostnaderna för att ha råd att härbärgera den franska storklubben.

– Det här är klubbar som det kostar att möta. Det handlar om att man i så fall får betala resa hit samt boende för PSG. Om en gemensam lösning med en Stockholmsklubb blir av så kan vi ju komma att dela på resekostnader bland annat. Det är som en konsertbokning, och vi hoppas i gengäld att kunna sälja ut arenan, säger Ola Gällstad.

Hur blir det med tv-avtal för matchen?

– Vi har inte diskuterat det ännu, men jag gissar att det blir BeIn (som har rättigheterna till franska ligan och ägs av PSG:s qatariska ägare) som sänder där nere. När vi mötte Milan hade SVT köpt rättigheterna och vi hade över en miljon tittare, vilket är guld för oss.

Stor arenaboom i Sverige – se bildspel

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN