Djurgården lånar – från Manchester City

avJimmie Larsson

FOTBOLL

Djurgården har klart med en ny anfallare – som hämtas från Manchester City.

Godsway Donyoh, 18, lånas in under hela 2013.

– Jag är glad över relationen till Manchester City som nu resulterat i att vi har fått hit en spelare som förhoppningsvis gör vårt lag bättre, säger DIF-managern Magnus Pehrsson till klubbens hemsida.

Foto: Godsway Donyoh.

Sedan förra säsongen har anfallarna James Keene och Kennedy Igboananike lämnat Djurgården, samtidigt som argentinaren Luis Solignac hämtats in på ett lånekontrakt.

Nu förstärker Djurgården med ytterligare en anfallare.

DIF lånar 18-årige ghananen Godsway Donyoh från Manchester City hela 2013.

– Kombinationen av att han är en extremt talangfull spelare som passar in i vårt sätt att spela och att Manchester City tror på honom gör honom spännande, säger Djurgårdens manager Magnus Pehrsson till klubbens hemsida.

Provspelade i höstas

Donyoh tränade med Djurgården i höstas och fanns även med i några träningsmatcher. Redan då öppnade Magnus Pehrsson för att låna in honom.

– Det är en spelare som vi hade sett innan han kom dit och som vi snabbt fattade tycke för. Jag är glad över relationen till Manchester City som nu resulterat i att vi har fått hit en spelare som förhoppningsvis gör vårt lag bättre, säger Pehrsson.

Donyoh beskriver sig själv som en kvick spelare och hoppas kunna frälsa DIF-fansen under den kommande säsongen i allsvenskan.

– Om jag gör många mål kommer både laget och fansen att gilla mig. Jag ska göra allt jag kan för att göra fansen stolta, säger han i en tv-intervju på Djurgårdens hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM