Inte debuterat – men tränar med landslaget

FOTBOLL

Superdoldisen med Englands landslag

1 av 3

Dominic Solanke har lyckats med något som måste vara närmast unikt.

Chelseas 17-åringen har ännu inte gjort en enda ligamatch som senior – men tränade på tisdagen med Englands landslag.

Chelseas manager José Mourinho vet att han har något speciellt i Dominic Solanke.

– För första gången under min tid i Chelsea har vi en tydlig grupp på fyra-fem spelare mellan 17 och 20 år som vi tydligt vet – om inget händer med deras huvuden – måste bli Chelsea-spelare. Om inte Lewis Baker, Isaiah Brown och Solanke är landslagsspelare om några år så är det mitt eget fel, sa Mourinho i januari.

Åres ungdomsspelare

Trots att 17-åringen ännu inte gjort någon ligamatch för Chelseas a-lag, ett kortare inhopp i 6-0-segern mot Maribor i Champions League är enda avtrycket, har fler fått upp ögonen för anfallaren. Efter fyra mål på fem matcher i segern i U17-EM för England förra året prisades Solanke som årets ungdomsspelare inom engelsk fotboll.

Ersatte Sturridge

Solanke poserade med priset tillsammans med Wayne Rooney, som utsågs till årets seniorspelare, innan tisdagens landslagsträning. Sedan tyckte förbundskapten Roy Hodgson att Dominic Solanke lika gärna kunde snöra på sig dojorna och hänga på.

Solanke ersatte Liverpools Daniel Sturridge, som lämnat truppen med en höftskada, på tisdagens träning. En skaplig möjlighet med tanke på att den riktiga seniordebuten för klubblaget inte ens kommit ännu.

ARTIKELN HANDLAR OM