Tung förlust för Manchester City i jakten på Liverpool

Snabbaste målet i Premier League den här säsongen.

Men 25 sekunders lycka vändes till olycka för Manchester City.

Förlust och tungt poängtapp i tabelljakten när Newcastle skrällvann.

– Det var inte vår bästa prestation..., sa en nedstämd Citytränaren Pep Guardiola.

Manchester City skuggar Liverpool i Premier League.

Laget gör det med en Kevin De Bruyne med smekande fötter och en gryende form, en smart David Silva och en het målskytt på topp.

Sergio Agüero behövde 25 sekunder på sig för att ge sitt lag ledningen.

Det startade med en lång boll från David Silva till Raheem Sterling, som lyfte in den till Silva som fullföljt en löpning. Han nickade den påpassligt vidare när hemmamålvakten kom ut och där centralt kunde anfallaren Sergio Agüero plocka ner bollen högt och sätta den säkert i mål.

Det var säsongens snabbaste mål i Premier League.

Och för ett ögonblick såg allt ut att gå av bara farten för City.

Repade sig efter chocken

En kvart senare stötte Sergio Agüero in bollen när Kevin De Bruyne serverade en utmärkt frispark. Problemet? Belgaren slog frisparken före domaren Paul Tierneys klarsignal och fick gult kort.

Newcastle repade sig efter chockstarten och stod emot City som framförallt retades via David Silva som både nickade och utmanade hemmalagets målvakt Martin Dubravka.

Men ju längre matchen led, ju mer bekymrad blev Citytränaren Pep Guardiolo. Och han hade anledning till det.

I samma ögonblick som han räddade Kevin De Bruyne från sitt andra gula kort kom kvitteringen. Ett långt ben, en målskytt: Salamón Rondón.

Newcastle fortsatte att sticka upp efter kvitteringsmålet och när City-spelaren Fernandino vände inåt i straffområdet var Sean Longstoff där och irriterade såpass att han drogs omkull.

Matt Ritchie fick vänta en god stund innan han kunde slå straffen. När han väl gjorde det var den hård och även om City-keepern Ederson nästan var på bollen så kunde han inte hålla den.

Inte hänt sedan 2005

Newcastle har inte vunnit mot City sedan 2005. Men den här kvällen var det dags.

– Det var inte vår tur att vinna den här gången men vi kommer att slåss till slutet, som vi alltid gör, skriver Kun Agüero på sitt Twitter.

Det här trendbrottet tackade främst Liverpool för. För City blev det en riktigt tung kväll.

– Vi spelade inte med den rymt som krävs i Premier League, sa Pep Guardiola i tv-intervjun efter matchen.

Matchen mellan Newcastle och City inleddes med en tyst minut, för att hedra och visa respekt för fotbollsspelaren Emiliano Sala som förmodas ha omkommit. Den argentinska anfallaren som skulle lämna franska Nantes för brittiska Cardiff är försvunnen efter en flygolycka.

Han hedrades också vackert i samband med matchen mellan Arsenal och just Cardiff.

Det var en match där känslorna fick ta plats. Rent fotbollsmässigt var det ett kämpande Cardiff som skapade sina chanser. Men det var Arsenal som vägde tyngst till slut. Bruno Ecuele Manga fällde Sead Kolasinac och Arsenal fick en straff som Pierre-Emerick Aubameyang förvaltade stabilt.

2–0 gjordes strax före slutet av fransmannen Alexandre Lacazette, som satte högsta fart beslutsam för att punktera mötet. Cardiff reducerade på stopptid

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.