Han orkade inte möta medierna

FOTBOLL

Svennis hoppade av kändisgolf på grund av trötthet

Sven-Göran Eriksson är trött efter VM.

Så trött att han tackade nej till att agera prisutdelare i gårdagens kändisgolf.

– Han orkade inte möta medierna säger presschefen Björn Halldén.

Foto: VILAR UT HEMMA I TORSBY Sven-Göran Eriksson har i veckan haft semester och vilat upp sig i föräldrahemmet i värmländska Torsby. Han har inte velat ställa upp på några intervjuer och han hoppade också av uppdraget som prisutdelare på gårdagens kändisgolf i Vallentuna. Han orkade inte möta medierna , säger tävlingens presschef Björn Halldén.

Enligt arrangörerna av World Celebrity Golf som spelades i går, skulle Englands förbundskapten Sven-Göran Eriksson agerat prisutdelare efter tävlingen.

Men för några dagar sedan lämnade han återbud.

Skälet – trötthet.

Eller rädsla för att möta press.

– Jag vill inte säga att han är utbränd, för det är att lägga en värdering men han orkade inte möta medierna, säger presschefen Björn Halldén.

Svennis har varit en av Englands mest jagade personer de senaste månaderna.

Ständigt påpassad

För den brittiska tabloidpressen har han blivit ett villebråd och den påstådda affären med Ulrica Jonsson gjorde honom ännu hetare i medias ögon.

Under VM i Japan var han ständigt påpassad av medierna och han fick känna av det tryck som fått många tidigare engelska förbundskaptener att lämna jobbet.

Efter VM återvände Svennis hem till Torsby i Värmland där hans föräldrar och vänner bor. I en vecka har han vilat upp sig i föräldrahemmet.

Tidigare har han alltid levt som en vanlig person i Torsby, men efter uppståndelsen kring VM har han valt att leva undanskymd i föräldrarnas villa.

”Inga kommentarer”

När Sportbladet pratade med honom i torsdags ville han inte ställa upp på en intervju.

– Jag ger inga intervjuer under semestern. Jag har bara ”inga kommentarer” att säga. När semestern är slut i augusti öppnar vi dörrarna igen.

Första veckan i augusti ska Sven-Göran Eriksson återvända till jobbet som förbundskapten för England.

”Han mår bra”

Enligt Svennis assisterande förbundskapten, Tord Grip, finns det ingen anledning till oro för Svennis hälsa.

– Jag förstår att han är sliten efter VM, för det blir en väldig koncentration av allas blickar mot ett specifikt lag. Men jag pratade med honom i dag, och han mår bra, säger Grip.

Också Sven-Göran Erikssons agent, Lars Sternmarker, förnekar att rädsla för medier ligger bakom.

– Det var egentligen aldrig aktuellt att Svennis skulle delta i arrangemanget. Inga papper var påskrivna och nu efter VM vill han ta det lugnt, säger Lars Sternmarker.

Henning Johannesson, Mats Wennerholm, Staffan Heimerson