Rosengård missade serieledningen - föll mot Hammarby

avAdam Borg

Rosengård missade chansen att gå upp i serieledning.

Hammarby stod för en stor skräll när man vann med 2–1.

– Vi är så klart jättebesvikna, säger Rosengårds Caroline Seger efter andra raka förlusten.

Piteå öppnade damallsvenskan 2018 på ett storartat sätt med sju raka segrar. Men efter tre raka Piteå-förluster hade FC Rosengård chansen att överta serieledningen vid seger mot Hammarby under lördagen.

Men någon serieledning skulle det inte bli.

Gästerna skapade mest chanser men det var Hammarby som öppnade målskyttet. På ett perfekt avvägt inlägg från lagkapten Olga Ekblom, nådde Julia Zigiotti högst och nickade in 1–0 efter 32 minuter.

Kvitteringschans från straffpunkten

Rosengård kom ut med fart i den andra halvleken för att försöka vända på matchen. Man fick också ett gyllene läge från straffpunkten efter att mittfältaren Sanne Troelsgaard gått omkull. Men Emma Holmgren i Hammarby-målet stod i vägen och räddade Iva Landekas straff.

– Jag hade en bra känsla innan straffen. Jag gick till höger och lyckades ta den, säger Emma Holmgren efter straffräddningen.

Tredje raka segern

Efter straffräddningen fortsatte Emma Holmgren att storspela i hemmamålet. Och i stället för en kvittering kunde Frida Sjöberg nicka in 2–0-målet när dryga tio minuter återstod.

Rosengård reducerade till 2–1 i 90:e minuten på frispark av Iva Landeka. Men närmare än så kom inte Rosengård.

– Det känns riktigt, riktigt bra. Jag tycker vi gör en väldigt bra laginsats. Vi hade väldigt många bra omställningar som kunde resulterat i ännu fler mål i dag, säger Holmgren efter segern.

”Vi är så klart jättebesvikna”

Om det var glada miner i Hammarby efter matchen, så var det raka motsatsen hos gästerna. Efter slutsignalen stängde spelarna in sig och höll lagmöte som varade i nästan en timme. På frågan vad det sades om mötet, var svaret kort:

– Det håller vi för oss själva, säger Rosengårds Caroline Seger.

Den oväntade förlusten var lagets andra raka.

– Vi är så klart jättebesvikna. Det känns jättetråkigt. Vi har fått många chanser nu att gå upp i topp men vi lyckas inte göra det. Trist att tappa så klart och två förluster nu i rad så det är klart att det känns tungt.

Foto: Bildbyrån
ARTIKELN HANDLAR OM