Liverpool-stjärnan borta hela säsongen

avPelle Strandman

FOTBOLL

Alex Oxlade–Chamberlain, 24, drog på sig en knäskada i semifinalen i Champions League.

Nu blir spelaren sannolikt borta hela den kommande säsongen.

– Den här säsongen kommer handla om återhämtning och rehabilitering, säger tränaren Jürgen Klopp.

För Alex Oxlade-Chamberlains del fick den gångna säsongen ett abrupt avbrott.

Detta när han i det första semifinalmötet med Roma (5–2) drog på sig en knäskada.

Först nu väljer Liverpool att gå ut med hur illa det är.

– Det känns som att det nu är en lämplig tidpunkt att informera människor om att nästa säsong för ”Ox” kommer handla om återhämtning och rehabilitering, säger Jürgen Klopp till klubbens hemsida.

Oxlade-Chamberlain genomgick en lyckad operation åtta dagar efter matchen mot Roma – men den 24-årige engelsmannen ville inte att nyheten om hans skadefrånvaro skulle distrahera laget som vid tidpunkten hade en Champions League-final och en viktig ligaavslutning att fokusera på.

”Det vore en bonus”

– Vi har vetat om det här ända sedan dagen efter han skadades och efter operationen. Vi var säkra på det. Jag hoppas att alla tar emot den här informationen på ett ansvarsfullt sätt. Det har inte kommit någon förändring eller något bakslag – det är exakt enligt prognosen och som vi har förväntat oss och planerat efter. Den nya informationen är bara att vi offentliggör fler detaljer, säger Klopp.

Han tillägger:

– Sanningen är att vi förbereder oss för nästa säsong med vetskapen om att han inte kommer att vara med oss på planen i tävlingsmatcher i majoriteten av den. Om han skulle komma tillbaka den här säsongen är det en bonus.

Oxlade-Chamberlain anslöt från Arsenal förra sommaren. Under sin första säsong i Liverpool spelade han 32 matcher (14 från start) och gjorde tre mål.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM