Förre storstjärnan säger upp sig - vill bli tränare

Thierry Henry slutar som fotbollsexpert hos engelska Sky Sports. Den förre stjärnanfallaren, som de senaste två åren varit assisterande tränare i Belgiens landslag, vill ägna hela sin tid åt att bli fotbollstränare.

– Mina erfarenheter har gjort mig mer besluten att uppfylla min ambition att bli fotbollstränare, skriver Henry på twitter.

Under flera år var Thierry Henry en av Premier Leagues målfarligaste anfallare. Framfarten i Arsenal ledde till en flytt till Barcelona men där skördade fransmannen inte lika stora framgångar som i England.

2014 meddelade Henry att han lade av med fotbollen och ett par år senare blev han, precis som många andra förre detta fotbollsspelare, tv-expert. I fyra år har Henry jobbat på engelska Sky Sports som fotbollsexpert och i synnerhet jobbat med Premier League.

Säger upp sig - vill bli tränare

Samtidigt som han jobbat som expert har Henry de senaste två åren har varit assisterande tränare i det belgiska laget som i dagarna tog VM-brons i Ryssland. Men nu meddelar han på twitter att tv-karriären är över för den här gången.

”Under de senaste fyra åren har jag haft extremt givande coachingupplevelser inom fotbollen. Dessa erfarenheter har gjort mig ännu mer besluten att fullfölja min ambition att bli fotbollstränare”, skriver Henry och fortsätter.

”Det är därför med sorg som jag har bestämt mig för att jag måste lämna Sky Sports, och att istället ge mig själv mer tid på fotbollsplanen och att koncentrera mig för att nå mitt mål”.

1/3 Over the last 4 years I have had some extremely rewarding coaching experiences in football. These experiences h… https://t.co/qpfPUlJ1Y3

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN