Larsson: ”Vi förtjänade inte att vinna”

avFredrik Jönsson, Johan Flinck, Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

SAMARA/STOCKHOLM. Sveriges VM tog slut mot England.

Sebastian Larsson var rejält nedstämd efter 0–2-förlusten i kvartsfinalen.

– Tom och besviken. Vi höll inte längre, säger Larsson.

Sverige imponerade när de vann gruppen före Mexiko, Sydkorea och Tyskland. Mot Schweiz fortsatte succén. Men mot England i kvartsfinalen tog äventyret slut för Blågult.

Efter Harry Maguires nickmål vid en hörna efter 30 minuter hade Sverige det jobbigt. Till slut vann England med 2–0 efter mål från Dele Alli.

”Släpper in två billiga mål”

– Tom och besviken. Det blir så. Vi har gett allt vi har för att ta oss dit vi kom och få en möjlighet att spela hela vägen ut. Men vi håller inte hela vägen, det spelar ingen roll vad folk tycker och tänker. Utan vi var i en situation där inga av oss hade varit tidigare och hade chans att göra någonting fantastiskt. När vi då faller lite kort blir det jobbigt, säger Larsson och fortsätter:

– Jag tycker någonstans att England gör det lite bättre än vad jag trodde de skulle göra. Jag tycker de vinner välförtjänt i dag. Jag tycker inte det är någon ide att hitta bortförklaring eller skylla på något.

Sverige hade pratat om att England var vassa på fasta situationer. Trots det kom första målet på en hörna.

– Vi visste att de var starka, att det var det laget som förmodligen skulle matcha oss bäst när det gäller fasta situationer, säger Larsson till SVT.

– Återigen, jag tycker vi måste vara ärliga och säga att vi förtjänar inte att vinna i dag.

Vill inte prata om framtiden

SVT: Känslan när ni samlas i ringen efteråt är att det finns mycket stolthet i gruppen efter det ni har gjort den här sommaren.

– Jag vet inte. Inte just nu. Det fanns bar en sak hos oss, det var att ta ett steg till. Vi har jobbat hårt för att ta oss till en kvartsfinal i VM, såna chanser växer inte på ett träd. Jobbigt att vi inte tog den i dag.

Larsson vill inte kommentera framtiden i landslaget.


Fotbollens världsmästare genom alla tider – herrar 00:30
Publicerad: