Publicerad:
Uppdaterad:

Alvaro Santos tillbaka

Publicerad:
Uppdaterad:

Jag känner ingen press

HELSINGBORG

Entrén var effektfull.

Speakern sa att Helsingborg gjort ett byte i paus. Bara det fick publiken att jubla.

Alla visste ju vem det handlade om.

Sen joggade han in på planen när resten av spelarna redan stod redo för avspark.

Alvaro Santos är tillbaka i allsvenskan.

- Jag är glad att få spela fotboll igen, men ledsen över resultat, säger Alvaro.

Ännu en förlust för Helsingborg. Tredje raka förlusten. 0-9 i målskillnad. Helsingborgs IF har skrikit efter en frälsare och frälsarens namn är Alvaro Santos.

- Jag känner ingen press på mig. Jag vet vad jag kan göra när jag är i bra form men en spelare kan inte göra ett lag. Utan mina kolleger kan jag inte göra någonting, säger Alvaro.

Det både stämmer och stämmer inte alls.

Med Alvaro Santos på planen kan Helsingborg göra oändligt mycket mer än laget presterat de senaste omgångarna denna säsong då man svajat mer än vanligt.

"Behöver spela..."

Alvaro inledde som en världsartist i 45 minuter i bortapremiären mot Örgryte. Sen small bakre korsbandet i en duell med Valter Tomaz Jr och vips var fyra månader av säsongen förstörd trots att han kommit tillbaka nära nog i rekordfart.

- Efter fyra månader utan spel var det här en helt okej match av mig. Jag har bara tränat för fullt i en vecka-tio dagar. Det är inte mycket. Finns möjligheten spelar jag gärna i B-laget eftersom jag behöver spela mycket för att komma i form.

Publikens mottagande värmde.

- Fantastiskt kul att få spela inför den här publiken igen. Den hjälper mig och dom har väntat mycket länge på mig.

Kom inte loss

Resultatet kylde dock ner den största begeistringen.

- I dag var det deras första mål som avgjorde. Efter det var vi tvungna att springa och jaga efter mål medan de bara behövde försvara sig. Det är viktigt att få ett tidigt mål.

Alvaro lyckades inte att komma loss ordentligt någon gång men han vann de flesta av sina dueller och hade åtminstone två snudd-på-lägen. Det bästa skapade han med en helomvändning och klackning bakom sitt eget stödjeben.

- Bollen kom lite för långt ifrån mig när jag skulle skjuta. Svårt att säga i ett sånt läge men kanske märktes det där att jag inte spelat fotboll på så lång tid. Det är lite hit och dit i timingen som måste slipas till. Små detaljer som kan bli avgörande, säger Alvaro Santos.

Hammarbys stabila försvar blev aningen darrigare bara av att ha Alvaro Santos på planen som motståndare. Ungefär som alla försvarare har fått extra respekt för Malmö FF sen Peter Ijeh kommit tillbaka.

Vissa lirare går aldrig att nonchalera.

Stefan Alfelt

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN