Sirius hemmapremiär hotad – planen täckt av två decimeter snö

Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅN
FOTBOLL

Studenternas IP är ordentligt snötäckt och beräknas inte vara spelklar på ett bra tag.

Då hotas Sirius hemmapremiär mot Gif Sundsvall den 8 april.

– Det är ytterst tveksamt om det kommer att kunna bli spel, men vi hoppas så klart, säger klubbchefen Michael Lundgren till Fotbollskanalen.

Med tolv dagar kvar till den allsvenska premiären förbereder sig klubbarna för fullt. Att ha en spelduglig plan står högt upp på listan över primära mål.

För Sirius del har den långa vintern ställt till det rejält för planskötarna. Hemmapremiären den 8 april ser inte ut att kunna spelas på Studenternas, som det är tänkt.

– Det är ingen surprise för någon med tanke på hur den här vintern är och har varit. Det är ett problem. I går (måndag 19 mars) var det cirka 20 centimeter snö och 15 centimeter tjäle ungefär på Studenternas. Så det är klart att det är ytterst tveksamt om det kommer att kunna bli spel, men vi hoppas såklart. Men chansen är inte speciellt stor, säger Michael Lundgren till Fotbollskanalen.

Kan flyttas till Gävle

Tidigare i veckan var SvFF på plats för att inspektera planen. Om Studenternas inte är i speldugligt skick hoppas klubben kunna spela matchen mot Sundsvall ett annat datum.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

– Det finns flera olika vägar att gå och det är ett alternativ. Att hitta ett nytt speldatum under ett VM-år är ju ganska svårt, det finns inte så många fönster att stoppa in en extramatch på. Vi för en dialog med Svenska Fotbollförbundet, Svensk Elitfotboll och även då med Gif Sundsvall, säger Lundgren.

Klubbens reservarena är Gavlevallen i Gävle, men där kommer denna säsong de allsvenska nykomlingarna Dalkurd att husera. Den 8 april möter laget Östersund på hemmaplan.

– Just det datumet, den åttonde, tror jag att Dalkurd har hemmamatch där uppe. Och i så fall blir det väl aktuellt i närtid till den åttonde, sedan om det blir den sjunde, nionde eller tionde har jag ingen aning om, säger Michael Lundgren.

Hoppas på värme

Om klubben inte lyckas få planen spelbar till premiärmatchen mot Sundsvall är planen att åtminstone få Studenternas redo till mötet mot Häcken den 18 april. Förhoppningen är att temperaturen har stigit fram till dess och att det mesta av snön har smällt undan.

I den allsvenska premiären den 1 april ställs Sirius mot Hammarby – i Stockholm.

Spelschema allsvenskan 2018 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM