Potter stannar – klar för fyra nya år i ÖFK

”Har aldrig varit på väg härifrån”

avAndreas Käck

FOTBOLL

Graham Potter stannar i Östersund.

Succétränaren har skrivit på ett nytt fyraårskontrakt.

– Man kan se det som ett bevis på hur bra jag trivs här, säger han till klubbens mediekanal osdsport.se.

Graham Potter har gjort braksuccé med Östersund.

Efter framgångarna i Europa League kom rykten om att Premier League-klubbar som West Bromwich, Stoke och Swansea skulle vara intresserat av 42-åringen.

Något som ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg bestämt förnekade.

– Ska han gå till en klubb så ska han gå till en av Europas stora klubbar. Vad är det för mening annars för honom att gå vidare liksom. Varför gå till en småklubb i första- eller andraligan, det är meningslöst. De sparkar ju managers varannan vecka där. Det funkar inte. Han ska till en storklubb där de har klass, sa Kindberg då till Sportbladet.

”Aldrig någon sanning”

Nu kommer ett glädjebesked till alla supportrar.

Potter stannar i ÖFK.

På tisdagseftermiddagen meddelar klubben, via sin mediekanal, att han skrivit på ett nytt fyraårskontrakt.

– Man kan se det som ett bevis på hur bra jag trivs här. Det finns mycket jobb kvar att göra innan jag lämnar ÖFK. Jag har aldrig varit på väg härifrån. Det har aldrig funnits någon sanning i det som skrivits, men det är ju alltid spekulationer inom fotbollen, säger Potter.

Foto: Bildbyrån

”Känns jättebra”

Ordföranden Daniel Kindberg:

– Det här känns jättebra. För oss är det fantastiskt. Det här ger oss arbetsro inför framtiden med att bygga vidare på den riktning som vi vill. Dessutom är det roligt att kunna ge denna nyhet till våra fans eftersom vi vet att Graham inte bara är en duktig tränare utan också en väldigt populär person i hela Jämtland.

ÖFK kom femma i allsvenskan i fjol.

Nu siktar man högre.

– Ja, vi blev femma förra året så det finns en del att göra. Vår ordförande Daniel Kindberg är väl ganska tydlig med att han vill att vi ska vinna mästerskapet, säger Potter.

Så mycket har Östersund spelat in i Europa League 00:27
ARTIKELN HANDLAR OM