Panathinaikos tunga besked: Bjärsa skadad

FOTBOLL

Mattias Bjärsmyr snart Panathinaikos spelare – klev av skadad mot Halmstad

IFK Göteborg och Halmstad spelade 0–0 på Örjans Vall. Eftersnacket kom dock att handla om Mattias Bjärsmyrs skada. Hur påverkar den hans flytt till Grekland och Panathinaikos?

– Bjärsmyr fick ont i låret, hoppas inte att det är så allvarligt, säger Blåvitts tränare Stefan Rehn i Canal Plus.

Foto: Mattias Bjärsmyr får behandling för sitt lår – men tvingas bryta.

Mattias Bjärsmyrs agent Martin Dahlin var i Grekland i helgen och förhandlade fram ett kontrakt över fyra år för Blåvitt-backens räkning. Vad den grekiska klubben Panathinaikos inte räknade med var att Mattias Bjärsmyr skulle hinna råka ut för en skada under hans sista tid i Sverige.

Kontrakt sägs ge drömlön i Grekland

I 0–0-mötet med Halmstad klev Blåvitts mittback av efter 72 minuter. Låret var hårt lindat. Därmed minskar säkerligen Panathinaikos intresse att få över Bjärsmyr redan i sommar. Något de tidigare ville och var beredda att betala för. Nu talar det mesta för en övergång vid årsskiftet. Det är än så länge oklart hur allvarlig skadan är. Enligt fotbollskanalen.se är Bjärsmyrs kontrakt med Panathinaikos värt 22 miljoner kronor.

Bahne räddade HBK

IFK Göteborg leder allsvenskan på 28 poäng, en poäng före Elfsborg. På Örjans Vall hade man de flesta och hetaste chanserna. Bland annat Tobias Hysén och Nicklas Carlsson hade ett par bra lägen. Men HBK-målvakten Magnus Bahne visade ännu en gång att han är en av allsvenskans främste och motade rubbet.

– Vi får vara nöjda med ett kryss. Vi var med länge i matchen men orkade inte riktigt. Som helhet är det okej, säger Halmstads tränare Janne Andersson i Canal Plus.

ARTIKELN HANDLAR OM