Bara skambud på Charlie Davies

FOTBOLL

"Inte intressant nivå"

Trots succén i Confederations cup – Charlie Davies är ljummen på transfermarknaden.

Sportbladet kan avslöja att Hammarby hittills bara fått in skambud på sin amerikanske anfallare.

– Vi har fått ett par bud, men inget som är på en intressant nivå, säger klubbens vd Michael Andersson.

Foto: Foto: Anderas Bardell
har höjt sitt värde Charlie Davies insats för USA i Confederations Cup har höjt prislappen – nu vill Bajen ha 23 miljoner

Charlie Davies gjorde en kanonturnering för Confederations cups skrällgäng USA och har plötsligt gjort sig ett namn i fotbollsvärlden. Spelaren, som har ett och ett halvt år kvar på kontraktet med Hammarby, har vid flera tillfällen uttryckt att det kan vara dags att röra på sig i sommar.

Värd 23 miljoner

Enligt sakkunniga i fotbollsbranschen kan Davies insatser i Confederations cup ha fördubblat hans marknadsvärde, från ungefär 11,5 miljoner kronor (en miljon euro) till omkring 23 miljoner.

Men Hammarby har hittills inte fått in ett enda bud som varit i närheten av de pengarna och klubben har inte inlett några förhandlingar med någon

intressent.

Hammarby får dessutom behålla endast hälften av en eventuell transfersumma, andra hälften går enligt avtal till den hemliga investerare som gjorde Charlie Davies övergång till klubben möjlig.

– Det finns intresse för Charlie, det finns det, men just nu finns det inget konkret att ta ställning till. Vi har fått ett par bud, men inget som är på en intressant nivå, säger Michael Andersson.

Rennes jagar

Enligt uppgifter till Sportbladet följs Charlie Davies av flera europeiska klubbar, däribland franska Rennes, Sochaux och Saint-Etienne samt tyska toppklubben Hamburg.

– Det är en intressant spelare som vi följer, men just nu är ingen kontakt tagen med varken spelare eller klubb. I dagsläget har vi många anfallare i truppen så det har inte högsta prioritet, men det kan ju förändras på några dagar, säger Rennes presschef Jerome Poupard.

”Konkreta bud är bra”

Michael Andersson förnekar att han har haft kontakt med någon av de ovan nämnda klubbarna.

– Men vill de höra av sig och lägga konkreta bud så är det bara bra.

ARTIKELN HANDLAR OM