”Drömmen och målet – nå Premier League”

FOTBOLL

Sportbladet på plats vid Meadow Lane i Nottingham

Foto: Sven-Göran Eriksson, ny sportchef i hårdsatsande Notts County, höll presskonferens tillsammans med ordföranden Peter Trembling (mitten) och tränaren Ian McParland.

NOTTINGHAM. Vid 13-tiden i dag presenterades Sven-Göran Eriksson som ny sportchef i Notts County.

– Drömmen och målet är att nå Premier League. Jag är inte här för pengarna, säger Svennis.

Det var ett stort pressuppbåd som väntade på Sven-Göran Eriksson när han intog presskonferenssalen på Meadow Lane i dag.

– Det är en stor ära och en fantastisk nyhet för den här klubben att kunna presentera Sven-Göran Eriksson, säger klubbens ordförande Peter Trembling.

– Vi är en klubb somkonfronterats med alldeles för många problem de senaste åren, men det här är en stor klubb, och om tre år firar vi 150 års-jubileum, säger Trembling.

"Gör det lite annorlunda"

Och Sven-Göran Erikssons inledde presskonferensen med:

– Jag är inte här för pengarna, jag är här för utmaningen. Drömmen och målet är att nå Premier Leauge. Jag har alltid sagt att jag vill tillbaka dit, jag gör det bara lite annorlunda, säger Eriksson.

På frågan om han inte blev nervös när han blev kontaktad av shejker, svarar Eriksson:

– Jag tror inte att de var shejker. Det var ett par gentlemän som kontaktade min agent. När jag fick höra förslaget sa jag "jag vet inte om jag är intresserad" men när jag fick höra om planerna som fanns blev det mer intressant. Kontraktet var klart på två veckor.

"Ska bo i Nottingham"

Bakgrunden är historien när Svennis blev kontaktad av brittiska journalister utklädda till shejker och gav dem smaskiga detaljer om flera av Englands landslagsspelare.

Klubben hoppas kunna fylla arenan som i dag har ett snitt på över 4 000 åskådare och i Nottingham pratas det redan om vilka spelare Sven-Göran Eriksson skulle kunna plocka dit.

Den svenske sportchefen berättade också att han ska bo i Nottingham.

– Ja, självklart, det finns inga alternativ.

Klubben hade också förstärkt säkerheten, genom extra vakter, kring Sven-göran Erikssons ankomst i dag.

ARTIKELN HANDLAR OM