La Liga

Här sväljer han tungan

Av: 

Oskar Månsson

FOTBOLL

Atléticos Luis Perea skallades medvetslös

Medvetslös Atlético-stjärnan Luis Perea låg livlös på planen men räddades av lagkamraterna som drog loss tungan som fastnat i halsen.

Medvetslös Atlético-stjärnan Luis Perea låg livlös på planen men räddades av lagkamraterna som drog loss tungan som fastnat i halsen.

Foto: FOTO: REUTERS

Spansk fotboll skakas i dag av skräckscenerna från Madrid.

Atléticobacken Luis Perea skallades medvetslös, svalde tungan och kan ha klarat sitt liv endast tack vare lagkamraternas snabba ingripande.

– Det ser riktigt hemskt ut, sa TV4 Sports kommentator Jesper Hussfeldt.

Det hade inte gått mer än fyra minuter av La Liga-toppmötet mellan Atlético Madrid och Sevilla när dramat startade. Den colombianske hemmaspelaren Luis Amaranto Perea gick upp och nickade bort ett långt Sevilla-uppspel. I momentet efter var olyckan framme.

”Drog loss tungan”

Bortalagets ivorian Christian Ndri Romaric tajmade duellen dåligt och skallade våldsamt sin motståndare – som singlade till marken medvetslös.

Då grep lagkamraterna in och drog loss tungan som fastnat i halsen. Det kan ha räddat Pereas liv.

Sjukvårdspersonal rusade in på planen och gjorde allt för att få igång colombianens andning. Läkarna vände spelaren i framstupa sidoläge innan han bars ut på bår iförd iförd en stödkrag på nacken.

– Otäcka scener utspelar sig på planen, sa Jesper Hussfeldt som kommenterade matchen för TV4 Sport.

Även Ndri Romanic var tvungen att avbryta matchen efter den våldsamma duellen. Han gick av planen ymnigt blödande från pannan.

Fördes till sjukhus

Att det var just Sevilla som stod för motståndet var något av ett ödets ironi. För ett och ett halvt år sedan drabbades mittfältaren Antonio Puerta av flera hjärtstillestånd i en ligamatch. Han avked tre dagar senare.

Luis Perea fördes till sjukhus efter matchen för fortsatt läkarvård. Sent i natt var det oklart hur allvarligt läget är.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

La Liga