Karl Svensson gör comeback i Blåvitt

FOTBOLL

"Han är absolut i bra form"

GÖTEBORG. Han har inte spelat en allsvensk match på över tre år. Men i kväll mot Trelleborg talar allt för att Kalle Svensson gör comeback i den blåvita tröjan.

– Han är en ledare som är mycket viktig för laget, säger tränaren Jonas Olsson.

Foto: Senast det begav sig.

Den 14 maj 2006 gjorde Kalle Svensson sin senaste allsvenska match för IFK Göteborg. Efter det uttagen i truppen till Tysklands-VM och därefter såld till Glasgow Rangers. Men sen har det mesta gått emot mittbacken.

– Han har haft det riktigt kämpigt med skador och sjukdomar under hela vintern och våren, och aldrig riktigt fått chansen att komma ikapp, säger Jonas Olsson.

Spelar från start

I kväll, mot Trelleborg, lär dock Svensson spela från start igen. Mattias Bjärsmyr är såld till Panathinaikos, och Hjalmar Jonsson återgår till sin vänsterbacksposition. 17-årige Mikael Dyrestam imponerade visserligen mot AIK senast.

– Kalles form är på uppåtgående. Han är absolut i så bra form att han kan spela från start. Annars hade han inte varit med i truppen, säger Jonas Olsson.

Vad tillför han laget?

– Rutin. Han har varit iväg som proffs och spelat stora matcher. Han är en ledare som driver på resten av laget. Att han inte har spelat tidigare i år har mer handlat om att han inte kunnat göra sig själv rättvisa, säger Olsson.

ARTIKELN HANDLAR OM