Örebro SK

Bertilsson lämnar Dalkurd - klar för konkurrenten

Av: 

Robert Rosén

FOTBOLL

Dalkurd säljer mittfältaren Johan Bertilsson.

Precis som Sportbladet tidigare avslöjat blir det en flytt till Örebro SK.

– Under hela hans karriär har han varit en toppspelare sett till poängsnitt, säger Magnus Sköldmark, sportchef i ÖSK.

Inför den allsvenska debutsäsongen värvade Dalkurd in Johan Bertilsson, 30. Mittfältaren har dock fått magert om speltid i årets allsvenska och står enbart noterad för fem matcher den här säsongen.

I onsdags kunde Sportbladet avslöja att Örebro SK lagt ett bud på 30-åringen. På fredagsmorgonen bekräftade ÖSK också att Johan Bertilsson är klar för klubben.

”En viktig pusselbit”

– Johan är en spelare från regionen vars utveckling vi har följt genom åren och vi är glada över att han nu skrivit kontrakt med oss. Johan är en poängspelare som kommer att tillföra fart och kvalitet i det offensiva spelet. Han kommer att kunna bidra nu direkt och blir också en viktig pusselbit i vårt långsiktiga lagbygge där han passar perfekt in. Under hela hans karriär har han varit en toppspelare sett till poängsnitt, säger Magnus Sköldmark, sportchef i Örebro SK, i ett pressmeddelande.

Johan Bertilsson har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med 2021 med Örebro. Förhoppningen är att han ska kunna vara spelklar redan till lördagens möte med IF Brommapojkarna.

Femte allsvenska klubben

– Allting har gått väldigt fort och det fanns ingen tvekan när chansen dök upp. Jag har bra koll på ÖSK och har spelat några derbyn här och följde även klubben när jag var yngre. Nu ser jag framemot att få spela på Behrn Arena inför alla supportrar och jag hoppas först kortsiktigt att vi tillsammans kan göra en väldigt bra höst. Därefter ska det bli inspirerande att få jobba långsiktigt med Axel och hans team som har ett modernt sätt att jobba med stort fokus på utveckling. Det känns väldigt spännande, säger Bertilsson själv i pressmeddelandet.

Örebro blir den femte allsvenska föreningen för Johan Bertilsson. Förutom Dalkurd har 30-åringen även representerat Kalmar, Gefle och Östersund i den högsta serien.

Publisert:

LÄS VIDARE

Bohman på plats: Så var Dalkurd-Hammarby

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Örebro SK

Allsvenskan i fotboll