Mourinho vann första matchen med United

1 av 3
FOTBOLL

Andreas Pereira och Will Keane.

Där har ni målskyttarna för Manchester United i träningsmatchen mot Wigan.

Zlatan Ibrahimovic fanns inte med i truppen. Jag är nöjd att vi försökte med saker som vi har tränat på, säger José Mourinho till United-tv.

Första målet för Manchester United under José Mourinhos ledning var ett riktigt bjudmål. Efter slarv i Wigan i början av andra halvlek kunde Will Keane enkelt rulla in bollen i nät. Tio minuter senare tryckte Andreas Pereira in 2-0. (Se målen nedanför)

Det blev inga fler mål under den sista halvtimmen.

– Det är inte jätteviktigt att vinna, men det är alltid viktigt.

Zlatan Ibrahimovic har semester och sågs senast i Los Angeles.

Nyförvärvet Henrikh Mkhitaryan, hämtades in från Borussia Dortmund, spelade från start. Han stod för en pigg insats. Han byttes ut i halvtid mot Juan Mata, som sägs vara på väg bort från Premier League-klubben.

”Kan inte prata engelska”

Eric Bailly, inhämtad från Villarreal, fick också speltid.

– Han kan inte prata engelska och kan bara kommunicera med de spelarna som pratar franska och spanska. Så han får ta det steg för steg och det är därför jag ger honom mer än 45 minuter, säger Mourinho till Uniteds hemsida.

Mourinho var nöjd efteråt.

– De spelade fotboll som jag tänker att vi ska göra, det gör mig glad. Det var stort stöd från supportrarna, det var fantastiskt att se, säger Mourinho, som blev extremt imponerad av 18-åringen Axel Tuanzebe:

– Jag behövde bara tio minuter för att se hans potential.

Fakta Wigan-Manchester United

ARTIKELN HANDLAR OM