Fejzullahu tillbaka i Kalmar FF: ”Känns helt rätt”

Av: Daniel Sörensen, Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:
Erton Fejzullahu
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Erton Fejzullahu

Erton Fejzullahu – som varit klubblös sedan den allsvenska säsongens slut – har skrivit på ett nytt avtal med Kalmar FF.

Till Sportbladet säger spelaren att han tittat på utländska alternativ, men att ingenting riktigt lockat.

– Jag trivdes bra i Kalmar i höstas och har redan kommit in i allt det där. Det känns helt rätt med Kalmar, säger Fejzullahu.

Den 29-åriga anfallaren anslöt till Kalmar FF i somras. Han hann med att spela 14 allsvenska matcher och gjorde ett mål för klubben under den andra halvan av säsongen.

När avtalet gick ut efter säsongen började Fejzullahu att leta efter nästa klubbadress. Trots utländskt intresse väljer han nu att stanna i Småland.

– Jag hade alternativ från utländska klubbar. Polen, Turkiet, Grekland och några mindre bekväma länder i Asien. Det fanns intresse från andra svenska klubbar också. Men inget lockade riktigt. Inget var tillräckligt bra, och då kändes det rätt med Kalmar FF, säger han till Sportbladet.

– Eftersom jag är familjefar nu kändes det också bra att spela nära där jag kommer ifrån (Blekinge).

Kontrakt över hela säsongen

Det nya avtalet med Kalmar sträcker sig över hela den allsvenska säsongen 2018.

– Vi gjorde det bra förra säsongen. Vi räddade upp en riktigt tuff situation och nu har vi spetsat laget. Jag hoppas att Rasmus Elm håller sig frisk, för då är vi betydligt bättre och starkare, säger Fejzullahu.

Kalmar FF:s sportchef Thomas Andersson Borstam är nöjd med förlängningen av anfallarens kontrakt.

– Vi är glada att vi hittar fortsatt kontinuitet och förlänger med Erton. Han kom in i ett läge i somras där vi hade en tuff resa och han var starkt bidragande att vi klarade nytt kontrakt. Vi har hållt kontakten hela tiden och haft en önskan att behålla Erton även under 2018, säger han till klubbens hemsida.

”Gjort mycket mål i allsvenskan tidigare”

Erton Fejzullahu har tidigare i karriären bland annat representerat Mjällby, Djurgården, norska Sarpsborg och kinesiska Beijing Sinobo Guoan.

Han har gjort 30 mål och 11 assists på 88 allsvenska matcher.

– Mitt mål som anfallare är förstås att bidra med mål och assist. Jag var tvungen att spela lite annorlunda förra året när vi kämpade till oss poängen. Jag har gjort mycket mål i allsvenskan tidigare och kan göra det igen, säger han.

Publicerad: