Har inte informerats om kraschen – som han själv överlevde

avPelle Strandman

Läkare rädda att tillståndet ska förvärras

Foto: TT

Helio Hermito Zampier Neto var en av tre spelare i Chapecoense som överlevde flygkraschen i Colombia.

Enligt rapportering från Brasilien har han fortfarande inte informerats om vad det var som hände för två veckor sedan.

– Min son blir bättre hela tiden, skriver Netos far Helam Marinho Zampier på sociala medier.

Foto: TT

Det var i slutet av november som världen chockades av nyheten att 75 personer dött i en flygkrasch i Colombia där nästan hela det brasilianska fotbollslaget Chapecoense omkom.

Tre av 22 spelare överlevde efter att planet störtat på väg till Medellin: försvararen Alan Luciano Ruschel, målvakten Jackson Ragnar Follmann och mittbacken Helio Hermito Zampier Neto.

Kan spela igen

Den sistnämndes tillstånd har länge varit kritiskt men enligt Netos far så kommer den 31-årige spelaren att återställas helt och därmed kunna återuppta sin fotbollskarriär.

– Min son blir bättre hela tiden, han har fått operera sitt ben och läkarna har sagt att han kommer kunna spela fotboll igen, har Helam Marinho Zampier skrivit på sociala medier.

– Tack för era böner.

Frågade hur matchen gick

Nu skriver The Mirror, som hänvisar till brasilianska medier, att Neto fortfarande är ovetande om flygkraschen och att han inte har informerats om att nästan samtliga av hans lagkamrater har mist livet.

Detta för att han i sitt tillfrisknande inte ska chockas och få ett bakslag i sin rehabiliteringsprocess.

För tillfället befinner sig Neto på colombianskt sjukhus och han uppges av TV Globo ha frågat läkare om hur det gick i finalen av Copa Sudamericana som Chapecoense skulle ha spelat mot Atletico Nacional. Läkarna ska dock ha undvikit att diskutera händelseförloppet på inrådan från en psykolog.

Till skillnad från Neto lär dessvärre varken Alan Luciano Ruschel eller Jackson Ragnar Follmann kunna återuppta sina fotbollskarriärer.

ARTIKELN HANDLAR OM