94-hjältarnas kritik mot Berg och Guidetti

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

”Ingen av dem är självklara”

Foto: Peter Wixtröm och TT

ÖREBRO. John Guidetti petas till matchen mot Bulgarien.

Även Marcus Berg måste upp till bevis, anser den förre landslagsspelaren Pontus Kåmark.

– Jag vill se mer om han ska fortsätta vara ordinarie anfallsspelare, säger han.

Under söndagen spelade VM-laget från 1994 en reprismatch på bronsmatchen mot Bulgarien (svensk seger 4-1).

I dag går Sveriges och Bulgariens VM-hjältar tillsammans på Friends Arena och ser VM-kval.

De får se ett nytt Sverige, utan stjärnan Zlatan Ibrahimovic vilket Bulgariens Emil Kostadinov tycker är synd.

– Alla landslag kan hantera att det saknas en spelare även om han är en väldigt stor spelare. Men det är synd, vi måste säga att vi saknar en sådan spelare som Zlatan Ibrahimovic i landslaget. Han spelar väldigt bra även vid sin ålder, säger han.

”Inte kommit loss ännu”

De forna svenska stjärnorna väntar fortfarande på att det nya landslaget – Janne Anderssons landslag – ska ta form. De påpekar att tid är en viktig faktor. Men att det finns potential.

– Albin Ekdal är en spelare som tar för sig. Han kan misslyckas utan att de andra hackar på honom. "Foppa" är bra, han är pigg och vågar. Och mittbacksparet gör det bra samtidigt som det finns flera alternativ på ytterbacksplatserna, säger Pontus Kåmark.

Bristerna eller lagets frågetecken ser han i anfallet, främst i John Guidetti som också uppges petas inför måndagens match till förmån för Ola Toivonen.

– Han har inte kommit loss ännu. John springer och kämpar men jag ser inte att han kommer loss. Han har varit med en del matcher nu och man börjar ställa lite krav på honom. Annars kommer det andra spelare som tar chansen, säger Pontus Kåmark och påpekar:

– Varken han eller Marcus (Berg) är självklara.

Limpar efterlyser tålamod

Anders Limpar menar dock att John Guidetti måste få tid.

– Han gör grovjobbet. Marcus står därinne och gör målen. Med all rätt. Men gör han (John) då inte mål kommer han att få skiten även om han gör Marcus bättre. Så jag tycker att man ska ha lite mer tålamod med honom. Jag tycker att han gör ett bra jobb ändå, säger den forna stjärnan som dock anar ett bättre mittfält under Janne Anderssons ledarskap.

Han skymtade det mot Luxemburg.

– Hiljemark (Oscar) och Albin (Ekdal) tog fram bollen mer, som motorer. Förr om åren har de (innermittfältarna) blivit lite mer stillastående och Zlatan har fått komma ner i banan och göra allt själv. Det gjorde han förbannat bra men hade han haft bättre understöd från bra mittfältare hade han gjort det ännu bättre.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.