Tränarikonen fick fly terrorangrepp

FOTBOLL

Förhandlade om jobb – flydde för livet: ”Dog nästan”

Giovanni Trapattoni var nära ett jobb i Elfenbenkusten.

Allt avbröts däremot när Trapattoni fick fly på grund av ett terrorangrepp.

– Jag miste nästan livet, säger han till Calciomercato.

I söndags dog minst 16 personer när maskerade gärningsmän med automatgevär gick till attack mot tre hotell i Elfenbenskusten.

En som befann sig i närheten av attentatet var den italienske tränarikonen Giovanni Trapattoni, 77.

”Jag miste nästan livet”

Den förre Inter-, Juventus- och Bayern München tränaren befann sig på ett av hotellen för att förhandla om att bli ny förbundskapten och fick fly för att rädda sitt liv.

– Jag miste nästan livet. Det måste ha varit något heligt som skyddade mig från att komma till himlen. Eller kanske min syster Romilda, som gick bort för två år sedan, säger Trapattoni till Calciomercato.

Aqim, al-Qaidas nordafrikanska gren, tog sent på söndagskvällen på sig hotellattackerna i staden Grand Bassam som ligger drygt 40 kilometer öster om landets största stad Abidjan.

– Det som hände vid denna lyxiga plats var att terroristerna kom med båt från havet och använde religiösa ursäkter för att skapa en massaker, säger Trappatoni.

Nobbar jobbet

Den italienske tränarikonen har nu bestämt sig för att nobba tränarjobbet i Elfenbenskusten.

– De ville ha mig som ny förbundskapten. Jag skulle få ett ettårskontrakt och en fantastisk plats att bo på, men jag är inte så ung att jag vill resa världen runt längre, säger 77-åringen.

ARTIKELN HANDLAR OM