”Chockerande att att fansen gör så”

FOTBOLL

Försvarar Wenger efter stora snackisen

Foto: Arsene Wenger.

En banderoll rör upp känslor i Arsenal.

Nu ryter Aaron Ramsey ifrån.

– Det är chockerande, säger han.

En poäng på de tre senaste PL-matcherna.

Ligatiteln ser ut att glida Arsenal ur händerna ännu en gång och nu vänder sig delar av ”Gunners” fans emot tränaren Arsène Wenger. I FA-Cupmatchen mot Hull syntes en banderoll på läktaren. Budskapet var tydligt: ”Arsène, tack för alla minnen men det är dags att ta farväl”.

”Bara tanken...”

Det får skadade Aaron Ramsey att ilskna till.

– Ja, det är chockerande, säger han.

– Jag såg inte banderollen under matchen, eftersom jag skadade mig och gick rakt in i omklädningsrummet. Och det är inget vi har pratat om i laget, men att bara tanken på att Arsenal-fans tar sig tid att veckla ut en sådan banderoll chockerar mig.

”Är frustrerade”

Wenger har varit Arsenals tränare sedan augusti 1996.

Hans kontrakt går ut sommaren 2017 och Ramsey anser att det vore dumdristigt att göra sig av med fransmannen i det här skedet.

– Man ser så många tränare som sparkas så fort laget åker på ett par förluster i rad. Men Arsène har hanterat motgångar förut och jag är säker på att han kommer göra det nu igen.

– (Fansens) frustration handlar nog om att Leicester leder Premier League före de så kallade ”större lagen”. Alla ser den här säsongen som en missad chans. Vår trupp är tillräckligt bra för att vinna ligan. På våra bästa dagar kan vi slå alla lag, säger Ramsey.

Det är, för övrigt, inte första gången banderollen syns på läktaren. Wenger har tidigare fått frågor om den men valt att inte kommentera.

Arsenal förlorade även söndagens kvartsfinal i FA-Cupen. Watford vann med 2-1.

ARTIKELN HANDLAR OM