Föll på mållinjen: ”Bröt inte ihop”

FOTBOLL

Rolfö och Blackstenius före Hammarlund

1 av 2 | Foto: Pauline Hammarlund.

HALMSTAD. Flera spelare som varit i landslaget den senaste tiden ställdes utanför i den rejält nedbantade OS-truppen.

Anfallstalangen Pauline Hammarlund föll på mållinjen.

– Jag bröt inte ihop, men det är klart man är besviken, säger 22-åringen.

När Pia Sundhage i kväll presenterade sin 18-mannatrupp till OS var det flera spelare som varit i landslaget de senaste åren och i år som fick stå åt sidan.

Fjolårets måldrottning i allsvenskan, Pauline Hammarlund, är en av tre stora svenska anfallstalanger just nu. 22-åringen fick dock se sig petad till förmån för Linköpingsduon Stina Blackstenius och Fridolina Rolfö när Pia Sundhage valde att ta med fem forwards till Rio.

"Den tillväxten fanns ej"

– Om man bara kollar några år tillbaka så fanns inte den tillväxten alls. Att Pauline står utanför visar på den konkurrenssituationen som finns, säger Lotta Schelin samtidigt som Sundhage berättar att det var ett väldigt tufft beslut att hålla den anfallaren enbart som reserv.

Så sent som i vårens EM-kvalmatch mot Slovakien hade Hammarlund en startplats. Men hon är ändå inte helt förvånad över reservplatsen.

– Det är klart att man är besviken och gärna hade velat vara med men jag var lite förberedd på det, så jag bröt inte ihop. Man har ofta en liten känsla och det har varit extremt tajt, vi har gått om varandra hela tiden. Men känslan den senaste samlingen var att Stina och Fridolina var före, säger Hammarlund som i år gjort sex mål för sitt nya klubblag Kopparbergs/Göteborg.

"Ska bevisa att jag skulle varit med"

Hon hoppades in i det sista men såg det mest som en bonus om hon skulle komma med. Beskedet om reservplatsen triggar bara spelaren, som inför den här säsongen bytte Piteå mot Göteborg, att komma tillbaka starkare.

– Jag ser det som en chans att ta revansch och bevisa att jag skulle varit med. Jag tänker ge järnet nu och satsa på att vara tillbaka i landskamperna efter OS. Och som om reserv gäller det bara att ge allt och vara beredd om chansen kommer.

Slutligen. Hur tror du att det går för Sverige i OS?

– Jag tror att det kommer bli tufft och jämna matcher, men att vi tar oss vidare från gruppen.