KLART: Nyman lämnar Norrköping

Av: PeO Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Lämnar mästarna för tyska andraligan

Christoffer Nyman
Foto: Bildbyrån
Christoffer Nyman

Efter några dagars spekulationer är det nu klart:

Christoffer ”Totte” Nyman, 23, lämnar IFK Norrköping – klubben han tillhört i 19 (!) säsonger.

Han flyttar till Eintracht Braunschweig och tyska andraligan.

– Ett stort beslut, ett tungt beslut. Jag är uppvuxen med IFK vid min sida och vi har gjort en lång och härlig resa tillsammans, säger  han till Norrköpings hemsida.

Eintracht Braunschweig, som för närvarande spelar i Zweite Bundesliga, blir alltså som väntat nästa anhalt för Nyman som under tisdagen också tog plats i Janne Anderssons första landslagstrupp.

– När jag fick den här chansen nu så var jag redo att ta den. Braunschweig tror jag är ett bra steg i min utveckling. Utmaningen blir att se hur det fungerar utanför Sverige och utanför IFK Norrköping. Att försöka ta en plats, spela så mycket som möjligt och så får man ta det där ifrån, säger han till klubbens hemsida.

Hälsningen till fansen

”Totte” sköt som 18-åring upp IFK i allsvenskan för snart sex år sedan och har alltid varit en favorit hos supportrarna. Han vill också rikta ett tack till fansen.

– Jag har fått mycket kärlek och jag har mycket kärlek att ge till dom också, dom är fantastiska allihopa.

Och han öppnar också för en återkomst i en hälsning på hemsidan.

– Mina sista dagar i IFK-tröjan är nog inte räknade...

Femte guldhjälten som drar

Nyman – som gjort nio mål i allsvenskan i vår – blir den femte guldhjälten som IFK Norrköping släpper utomlands efter SM-guldet i allsvenskan 2015.

Först gick Alexander Fransson till FC Basel i Schweiz, därefter Arnór Traustason till Rapid Wien i Österrike, Alhaji Kamara till DC United, USA och i somras blev ju Emir Kujovic klar för KAA Gent i i Belgien.

Trots alla spelartapp skuggar Norrköping Malmö FF (en poäng efter) efter 19 spelade omgångar.

Publicerad: