”Lagkaptenen borde kanske ha gjort det”

FOTBOLL

Lagkamraterna om Zlatans agerande

TOULOUSE. Zlatan Ibrahimovic valde att kliva av förlustmatchen mot Italien utan att tacka de svenska fansen.

Nu ber lagkamraterna om förståelse men riktar också kritik mot 34-åringen.

– En lagkapten ska kanske göra det, säger Albin Ekdal.

Det var återigen en mäktig gul vägg som mötte Sverige i mötet med Italien. Tyvärr för svensk del var inte det blågula försvaret lika kompakt i 90 minuter.

”Måste respektera människor”

Efter Italiens sena segermål valde en besviken Zlatan Ibrahimovic att vandra rakt av planen samtidigt som övriga spelare tackade de svenska fansen.

– Man måste få respektera människor för det de är. Zlatan är en av de största vinnarskallarna jag känner. Om han då är besviken och går in bör alla kunna förstå och acceptera det. Vi människor är på olika sätt, säger förbundskapten Erik Hamrén.

Även övriga spelare ber om förståelse.

– Jag förstår honom, man blir arg och besviken. Vi släpper in ett mål efter 87 minuter. Man vill vinna varje match så då blir man arg och besviken, säger Emil Forsberg.

”Vet inte vilka som tackar”

Albin Ekdal säger att han inte noterade vilka som tackade fansen.

– Jag vet inte vilka som tackar. Jag valde att tacka och vad de andra gör får de svara på. Jag kan inte uttala mig varför de inte gör det, säger Ekdal.

Hur tycker du att en lagkapten ska agera?

– Ja, en lagkapten kanske ska göra det. Men sen vet jag inte om folk har anledningar för att gå in tidigare.

Vad säger du själv om fansen i dag?

– Det är skithäftigt att se dem. I dag var det verkligen markant övertag för svenskarna mot italienarna. De sjöng och även fast vi förlorade applåderade de oss. Det var grymma fans i dag.