Wenger om Pogbas flytt: ”Vansinnigt – men rättfärdigat"

FOTBOLL

Kommenterar den förväntade rekordsumman

Paul Pogba väntas presenteras i Manchester United vilken dag som helst – för drygt en miljard kronor.

En summa som inte är helt orimlig, enligt Arsene Wenger.

– Har du råd kan man rättfärdiga det, säger Arsenals manager.

Sommarens kanske mest segdragna spelaraffär uppges vara mycket nära ett slut.

Ingenting är ännu officiellt eller presenterat men Juventus franske stjärna Paul Pogba har uppgivits vara klar för Manchester United – för en världsrekordsumma på 1,1 miljarder kronor.

Och redan klarat av en läkarundersökning i Los Angeles.

Samtidigt som "Red Devils" presenterar nya världsklasspelare på löpande band är rivalen Arsenal inte fullt lika aggressiva på marknaden.

Letar mittback

Arsene Wenger har förklarat att han är ute efter att värva en mittback innan säsongsstarten, detta då Per Mertesacker tvingades till en knäoperation efter att ha skadats i en träningsmatch mot Lens.

Arsenal är för tillfället i Los Angeles på försäsongsläger där Wenger på en presskonferens fick frågan om vad han tyckte om Manchester Uniteds kommande storvärvning.

Något som Liverpools manager Jürgen Klopp redan uttalat sig om.

– Det är fullständigt vansinne, om du inte har råd att betala. Har du råd kan man rättfärdiga det, kommenterade Wenger.

"Är det rimligt..?"

Wenger anser att övergångssummorna har blivit proportionellt sätt orimligt höga men konstaterar att marknaden bestämmer priserna.

– Det är helt galet om du jämför med ett normalt liv. Det är något som är säkert. Men vi lever i en värld där varje aktivitet som är angelägen världen över genererar mycket pengar. Fotboll har spritt sig över hela världen och därför kan klubbarna ha råd med såna här affärer. Är det rimligt så till vida att klubben kan få avkastning på köpet? Det kan ingen räkna ut.

Medan United har plockat in namn som Zlatan Ibrahimovic, Henrich Mchitarjan och snart Paul Pogba ryktas Arsenal vara på jakt efter spelare som Shkodran Mustafi och Johnny Evans.

Sedan tidigare har klubben gjort klart med Granit Xhaka, Takuma Asano and Rob Holding.

ARTIKELN HANDLAR OM