J-Södra: ”Följde alla regler vi satte upp”

FOTBOLL

Kan dömas till skrivbordsförlust: ”Ingen riskmatch”

1 av 21 | Foto: C MORE

Aly Keita överfölls på Stadsparksvallen.

Samtidigt riskerar Jönköpings Södra, som arrangör, att få en skrivbordsförlust med 3–0.

– Så är det, men mina tankar går till spelarna i bägge lagen, säger klubbens ordförande Sune Lantz.

Under gårdagens allsvenska fotbollsmatch mellan Jönköpings Södra och Östersund överfölls gästernas målvakt Aly Keita av en maskerad man.

Som arrangör riskerar hemmalaget en skrivbordsförlust med 3–0.

– Det är viktigt att hemmalaget som har ansvaret här blir ordentligt straffat, att man utdömer en förlust med 3-0 så att det svider i skinnet. Det är den absolut bästa drivkraften att höja säkerheten, tror jag, när det gäller idrott, säger Björn Eriksson, ordförande i riksidrottsförbundet och tidigare regeringens samordnare mot våld vid idrottsevenemang, till TT.

”Följt alla regler”

Och J-Södra inser att mycket talar för att bestraffningen blir en skrivbordsförlust – trots att man följde de säkerhetsföreskrifter som fanns.

– Vi har egentligen följt alla regler som finns. Vi har haft planeringsmöten och uppfattningen var ju att det här inte var någon högrisksmatch utan snarare tvärtom, säger klubbens ordförande Sune Lantz till Sportbladet.

Vad känner du kring att ni eventuellt bestraffas med en 3–0-förlust?

– Så är det, men de känslorna har inte kommit än. Mina tankar går till spelarna i bägge lagen och framför allt Östersunds målvakt (Aly Keita reds. anm) just nu.

Kunde ni gjort något annorlunda?

– Vi hade ett säkerhetsmöte direkt efter matchen och sedan träffades vi i klubbledningen direkt efter det. Men vi vill vänta in utredningen från både polis och svenska fotbollförbundet. Innan det kan vi inte säga så mycket.

Anmälan mot händelsen

Svenska fotbollförbundets riksombud Artur Ogelid berättar att en anmälan om händelsen är på väg att lämnas in.

– Vi har inte kommit så långt att det lämnats in en anmälan men att en anmälan kommer ges in, så kommer det bli. Däremot vill vi ha uppe alla fakta på bordet innan, säger Artur Ogelid.

Ni kommer också ge ett förslag på dom, hur kommer det se ut?

– Det kan jag inte svara på i nuläget.

När kan ni vara klara med er anmälan?

– Någon gång under veckan, utgår jag ifrån.