Bekräftat: Isaksson klar för Djurgården

avMartin Tolén

FOTBOLL

Återvänder hem till Sverige: ”Krävdes ingen övertalning”

1 av 2

2004 lämnade Andreas Isaksson Djurgården.

Nu, tolv år senare, vänder den 34-årige målvakten hem.

– Det känns skönt att få sluta cirkeln nu, säger Isaksson.

Andreas Isaksson, 34, återvänder till svensk fotboll.

Målvakten bryter kontraktet med turkiska Kasimpasa och har i stället skrivit på för Djurgården – som han spelade i mellan 2001 och 2004.

– Det blir härligt att komma tillbaka på Kaknäs och få avsluta karriären där. Även om jag inledde i Trelleborg så var det i Djurgården som allt egentligen började och min karriär sköt fart. Vi hade underbara år med ett kanonlag och två SM-guld så det känns skönt att få sluta cirkeln nu, säger Andreas Isaksson i ett pressmeddelande.

”Krävdes ingen övertalning”

Kontraktet är skrivet på två och ett halvt år och Isaksson, med 133 landskamper för Sverige, ansluter till laget redan i morgon.

– Bosse hörde av sig, la ut frågan och jag tänkte till en sekund – sedan var det klart att jag skulle komma hem igen. Det krävdes ingen övertalning eller betänketid utan det kändes helt självklart att jag skulle hem till Djurgården, säger Isaksson.

34-åringen har sedan tidigare ett förflutet i klubbar som Juventus, Manchester City och PSV Eindhoven.

– Jag känner till laget bra men har inte total koll på alla spelare. Eftersom jag varit utomlands så länge har jag inte sett så mycket av matcherna. Men jag har ju hela tiden följt DIF i tidningarna och kollat tabellen. Jag vet ju att det har gått lite tyngre på sistone, om man bortser från senaste matchen mot Göteborg, men det tabelläget ska vi se till att vända på nu, säger han.

”Man får nypa sig i armen”

Sportchefen Bosse Andersson om sin målvaktsvärvning:

– Det är fantastisk, man får nypa sig i armen. Andreas Isaksson återvänder till Djurgården efter över 300 internationella matcher runt om i världen. Nu sluts cirkeln. Han hade fantastiska år i DIF, är tredje meste landslagsmannen genom tiderna, har spelat Champions League och mycket mer därtill. Så det är som en saga, säger Bosse Andersson.

Senaste övergångarna i allsvenskan