Hans tre krav för att stanna i Hammarby

avPer Bohman

FOTBOLL

Alex är jagad – men kan tänka sig att stanna

Foto: BILDBYRÅN

Klubbar i Danmark och Korea jagar Alex.

Nu kräver han mer pengar – och mer speltid.

– Jag behöver få veta vem som tränar Hammarby nästa år, säger brassen.

26-årige nyförvärvet Alex hade en fin vår i Hammarbytröjan. Anfallaren stod för fem ligamål och avgjorde dessutom ett derby. Hösten har däremot gått tyngre.

Under 2016 är han utlånad till Bajen från Resende FC, och det mesta tydde länge på att Alex skulle skriva på ett flerårskontrakt med Hammarby och bli deras spelare.

Efter matchen mot IFK Norrköping (1–1) talade Alex ut om sin framtid i klubben.

Blir du kvar?

– Det vet jag inte. Min agent kommer hit och vi ska ha ett möte den här veckan. Då har jag mitt svar om jag stannar eller inte.

Ni har förhandlat länge?

– Ja, det stämmer. Men jag har ett par frågor. Jag måste få veta vem som tränar Hammarby nästa säsong. Det är viktigt för mig. Jag vet inte om Nanne fortsätter eller inte. Vill han ha mig? Ska han stanna?

Inte nöjd med kontraktet

Är det viktigt för dig att just Nanne är tränare?

– För mig är det inte viktigt. Jag tänker inte på det. Jag vill ha en tränare som vill ha kvar mig. Det är oklart om vad som händer med Nanne.

Han är inte heller helt nöjd med det kontrakt han erbjudits.

– Jag vill ha ett annat kontrakt än det de erbjudit mig. Mer pengar. Klubben har gett mig två år, det är okej. Men det är viktigt att veta vilken tränare jag får.

Alex är också orolig över att speltiden sinat betänkligt under hösten.

– Jag behöver svar från Nanne. Jag har respekt för honom men jag inte spelat så mycket i höst. Jag vill ha fler minuter på planen. Det är ett problem för mig. Jag vet att tränaren måste ändra ibland, men ibland spelar jag bra och vill vara kvar på planen.

”Ett formellt bud”

Enligt brassen finns det flera andra klubbar som vill ha honom.

– Klubbar i Korea och Danmark.

De väntar på svar från dig?

– Ja. Jag har fått ett formellt bud från Danmark, men jag väntar den här veckan ut. Jag har spelat i Thailand tidigare och gillar fotbollen där. Det är en möjlighet också och fotbollen i Asien är bra. Men jag tycker även om Sverige och det är fantastiskt att spela för Hammarby och publiken. Jag har inte glömt min vår och kommer ge allt om jag får stanna.