”Alla storklubbar har knackat på dörren”

avKristopher Karlsson

FOTBOLL

Raiola bekräftar bud från ”alla” – förutom en storklubb

1 av 2 | Foto: Bildbyrån
Zlatan Ibrahimovic är eftertraktad.

Zlatan Ibrahimovic är stekhet inför sommarens transferfönster.

Svenskstjärnans agent Mino Raiola njuter av situation och bekräftar bud från en rad klubbar.

– Förutom Manchester City, som kommer att tränas av Pep Guardiola, så har alla stora klubbar knackat på dörren, säger han till Gazzetta dello Sport.

Engelska experterna: Hit flyttar Zlatan

Zlatan Ibrahimovics kontrakt med Paris Saint-Germain löper ut efter säsongen. Det – i kombination med att han öser in mål för den franska storklubben – har gjort honom till världens mest eftertraktade spelare inför sommarens transferfönster.

Svensken har kopplats ihop med klubbar över hela världen – klubbar som är ute efter att göra ett kap då man slipper betala övergångssumma för Zlatan som för första gången blir bosman-spelare.

Klart är att det finns mycket pengar för Zlatan att tjäna i sommar när intressenterna radar upp sig. Så sent som förra veckan rapporterade italiensk press att den kinesiska regeringen ville värva svensken och göra honom till världens överlägset bäst betalda spelare med 693 miljoner kronor i årslön.

”Ska på semester i tre veckor”

En annan person som kommer att tjäna pengar i sommar är Zlatans agent, Mino Raiola. Han vill i en intervju med Gazzetta dello Sport i dag också hävda att intresset är enormt för den svenske anfallaren – även om han inte vill bekräfta det historiska kinesiska budet.

– Jag kommer inte att säga summan men det är väldigt högt. Han har erbjudanden från varje kontinent men det är för tidigt att måla den sista bilden. Jag ska på semester i tre veckor men när jag återvänder kan jag tänka mig att fler bitar i pusslet fallit på plats, inte bara för Ibra, säger Raiola.

Gazzetta dello Sport: Vet du redan var han kommer att spela nästa säsong?

– Det blir ett speciellt beslut.

”Han är inte mänsklig”

Superagenten menar att PSG alltjämt finns med i bilden – och betonar att det kan bli en fortsättning i den franska storklubben.

– De gör allt i sin makt för att få honom att skriva på en förlängning. Paris är fortfarande ett alternativ, säger Raiola.

Och ska man tro honom finns intresse från samtliga storklubbar i England, med ett undantag.

– Förutom Manchester City, som kommer att tränas av Pep Guardiola, så har alla stora klubbar knackat på dörren, säger Raiola och avslöjar även italienska intressenter:

– Alla lag har lagt ett bud, till och med Napoli. Inter har också lagt ett bud.

I en intervju med TV4 denna vecka öppnade Zlatan något oväntat för att gå i pension i sommar. Det tycker inte Raiola att han ska göra:

– Med hans fysik och inställning har jag sagt åt honom att han kan spela i fem år till. Han har en otrolig energi som endast blir större över tid. När han har tid åker han till och med ut och jagar. Han är inte mänsklig, folk kan inte föreställa sig vad han är kapabel till.

Engelska experterna: Hit flyttar Zlatan

ARTIKELN HANDLAR OM