Tottenham jagar Johan Wiland

FOTBOLL

”Jätteroligt”

Foto: Johan Wiland ingriper.

Succén i allsvenskan har börjat ge eko i den stora fotbollsvärlden. Nu är engelska Tottenham Hotspur intresserade av Elfsborgs Johan Wiland.

– De ringde och kollade läget. De har hört sig för om hur Johans situation är i Elfsborg, säger agenten Jonas Svensson till BT.

Tio nollor, klar etta i den allsvenska målvaktsligan, tredjemålvakt i svenska landslaget i EM. Det här är Johan Wilands säsong. Något som kan betyda en ny utmaning. Flera klubbar är intresserade av Elfsborgs burväktare. En av dessa är Tottenham.

– Jätteroligt att de hört av sig – det värmer, säger Wiland till BT.

Blir andremålvakt

Tottenham sålde nyligen landslagsmeriterade engelsmannen Paul Robinson och har således en lucka att fylla på målvaktssidan. En flytt till den anrika Premier League-klubben skulle dock i första hand betyda en plats som andremålvakt bakom Heurelho Gomes, ny från PSV Eindhoven.

Har inte bråttom

Men det finns alltså andra intressenter och Elfsborg kan få svårt att behålla sin förstemålvakt. Han tycks dock inte vilja stressa fram någon flytt.

– Jag har ett långtidskontrakt med Elfsborg och ingen brådska härifrån. Händer det något konkret så får jag reda på det då, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM