Kaka nobbar City

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-19

”Han föredrog att stanna”

Kaka stannar i Milan.

Han har bestämt sig för att nobba Manchester Citys superbud.

Det säger Milans ägare Silvio Berlusconi på måndagskvällen.

– För Kaka är pengar inte allt, säger Berlusconi enligt AP.

Manchester City sägs ha erbjudit Milan 100 miljoner pund för Kaka och spelaren själv tre miljoner kronor i veckan. City har dock dementerat miljardbudet, men de har ändå hoppats kunna lösa den brasilianska superstjärnan från den italienska klubben.

– Vi säljer in klubbens framtidsplaner till spelaren. Jag har läst mycket om hans kärlek till Milan, men även när folk sa att affären var död så var det inte vår uppfattning, sa Citys assisterande manager Mark Bowen nyligen.

Har bestämt sig

Men så blir det alltså inte. Enligt Milans ägare Silvio Berlusconi har Kaka bestämt sig för att nobba Citys rekordbud och stanna i Milano.

– Det var jag som stoppade det, men också han. När jag hörde att han föredrog att stanna, att han inte hade tänkt på att missa möjligheter för en högre lön och att han sätter klubbens värden, vänskap och fansens kärlek över allt annat så sa jag, 'kom hit' och så kramades vi, säger Berlusconi till tv-programmet Processo di Biscardi.

”Ge upp”

Och nu kan Manchester City och alla andra klubbar ge upp, menar Berlusconi.

– Han har tagit sig bort från marknaden genom det här beslutet att hålla sig till det kontrakt han har med Milan. Kaka är en stor mästare och en stor man, säger han till Sky Italia.

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ämnen i artikeln