Belgiskt motstånd för Kalmar FF

FOTBOLL

Lättast för Elfsborg

10–1 i förra omgången. Nu blir det betydligt tuffare för Kalmar FF i kvalet till Uefacupen. Belgiska KAA Gent väntar på allsvenska serieledarna.

"Motståndet" från Luxemburg, Racing FC, blev till en skrattmatch. Åtminstone mötet på Fredriksskans i går. 7–1 blev det till slut för Kalmar FF och 10–1 i dubbelmötet. Uefacupäventyret fortsätter alltså och i dag föll lotten således på belgiska KAA Gent.

Cupen vägen till Uefacupen

Laget slutade på sjätte plats i ligan den gångna säsongen, men tog sig till Uefacupkvalet via cupen. Inget topplag alltså, men betydligt bättre än Racing. I Kalmar FF är man dock nöjda med motståndet.

–  Spontant känns det här som en bra lottning. Givetvis kommer vi att ha två tuffa matcher att se fram mot men våra möjligheter till avancemang är goda. Vi kunde ha fått betydligt tuffare motstånd i form av Manchester City eller Rosenborg. Nu gäller det att samla in information om Gent och vi har ju två veckor på oss att kartlägga dom, säger Kalmar FF:s sportchef Svante Samuelsson till Kalmar FF:s hemsida.

Elfsborg stora favoriter

Elfsborg tycks ändå vara det svensklag som dragit den bästa lotten. Irrländska Saint Patrick's Athletic ska inte ställa till några problem för det allsvenska topplaget som får gälla som stora favoriter i det här cupmötet. Förra året mötte laget danska Odense i Uefacupkvalets första runda. Irländarna lyckades få 0–0 hemma, men i Danmark blev det förlust med 5–0.