”Han tar över Djurgården”

Av: Sportbladet.se

Publicerad:
Uppdaterad:

Lars-Erik Sjöberg uppges ersätta Bosse Lundquist

Bosse Lundquist lämnar Djurgården.

Nu har klubben hittat hans ersättare.

Enligt fotbollskanalen.se tar finansmannen Lars-Erik Sjöberg över som ordförande.

Foto: Lars-Erik Sjöberg uppges ta över efter Bosse Lundqvist.

I söndags slog det ner som en bomb att Bosse Lundquist – som varit Djurgårdens starke man sedan 1999 – hoppar av från ordförandeposten.

Även Dan Svanell, vice ordförande i DIF FF, och Tommy Jacobson, ordförande i Djurgården Fotboll AB och vice ordförande i Djurgården Elitfotboll AB, uppgavs vilja lämna sina uppdrag.

”En bra man”

Enligt fotbollskanalen.se kommer nu Lars-Erik Sjöberg – som redan sitter i styrelsen – ta över tills vidare. Roland Åman, som själv sitter i Djurgårdens Elitfotboll AB, bekräftar uppgifterna.

– Det är en duglig man, annars har jag ingen uppfattning eftersom vi suttit i olika styrelser, säger Åman, som inte vet om han blir kvar, till fotbollskanalen.se.

”Engagerad Djurgårdsförälder”

Årsmötet är i mars nästa år. Sjöberg ses som en tillfällig lösning och valberedningen har i uppgift att plocka fram en permanent lösning till årsmötet.

På Djurgårdens hemsida presenteras Lars-Erik Sjöberg så här:

”Lars-Erik är Djurgårdare sedan flytten till Stockholm. Engagerad djurgårdsförälder genom sonen som spelat i DIF sedan 6 årsåldern och som nu är med i PSM-truppen. Lars-Erik arbetar på Carnegie med rådgivning i samband med börsnotering och kapitalanskaffning”.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.