”AIK var bra, vi var inte bra”

Av: Daniel Sjöberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Linköping tappade guldgreppet

Caroline Seger & co ser smått chockade ut efter förlusten mot AIK.
Foto: MARCUS ERICSSON
Caroline Seger & co ser smått chockade ut efter förlusten mot AIK.

Umeå tog greppet om det allsvenska guldet utan att spela. Det efter att AIK besegrat Linköping med 3–2 på hemmaplan.

– De jobbar som ett lag och vi som individer, säger Linköpings målvakt Hedvig Lindahl till SVT.

Två poäng efter och en match mindre spelad. Det var förutsättningarna för Linköping inför matchen borta mot formstarka AIK, men hemmalaget tog tag i matchen fullständigt och körde över gästerna i 80 minuter. Sedan putsade Linköping siffrorna, men det räckte inte mer till än ett något snyggare slutresultat.

– Det är många faktorer som spelar in. Många som underpresterade. Många som inte hade en bra dag på jobbet, förklarar landslagsmålvakten Hedvig Lindahl i SVT.

Hoppas på skräll

Lindahl fick släppa ett par riktiga kanonskott förbi sig, framförallt Frida Höglunds fantastiska träff från säkert 35 meter rätt upp i krysset, och kunde efteråt bara konstatera att nu är det plötsligt fördel svenska mästarna Umeå IK i den intensiva guldstriden. Två poäng skiljer lagen åt. Hon hoppas ändå på en ny skräll.

– Bollen är rund. Framförallt är det kanske matchen i morgon. Örebro på bortaplan. Men Umeås styrka är att ha en väldigt hög lägstanivå. Det visade de ju inte minst mot Malmö, men man vet ju aldrig, säger hon.

Sjunde raka för Gnaget

Förklaringen till det egna bottennappet är inte guldfrossa utan helt enkelt klasskillnad, menar Lindahl efter förlusten mot ett AIK som tycks vara ostoppbara just nu. Det här var lagets sjunde raka seger och nu har de tredjeplatsen inom en poängs räckhåll.

– Vi vet inte riktigt hur vi ska möta AIK:s aggressiva spel. De jobbar som ett lag och vi som individer. AIK var bra i dag och vi var inte bra, säger Lindahl.

Publicerad: