Melodifestivalen tvingar AIK till Tele2

avMartin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Friends Arena är uppbokad av Arena Run och Melodifestivalen.

Då flyttar AIK sina svenska cupen-matcher till Tele2 Arena.

”För att så många AIK-supportrar som möjligt ska få möjligheten att se klubbens första tävlingsmatcher för året”, skriver AIK på sin hemsida.

AIK vann svenska cupen senaste gången 2009.

Och i årets upplaga har den allsvenska klubben lottats in i grupp B och ställs där mot Syrianska, Oddevold och Halmstad.

Men nu har två olycklig krockar tvingat AIK att flytta ut från Friends Arena.

Den 17 februari – samtidigt som AIK möter Syrianska på hemmaplan – arrangeras Arena Run.

Och bara några dagar efter AIK:s avslutande gruppspelsmatch mot Halmstad avslutas Melodifestivalen med final i Friends Arena.

Flyttar till Tele2

Det har lett till att AIK nu flyttat sina hemmamatcher till Tele2 Arena – normalt sett hemmaarena för rivalklubbarna Hammarby och Djurgården.

”I våras var båda AIK:s gruppspelsmatcher på Skytteholms IP slutsålda vilket fick till följd att flera supportrar fick vända i entrén. Lördagen den 17 februari tar AIK emot Syrianska FC i den första gruppspelsomgången och söndagen den 4 mars tar AIK emot Halmstads BK i den tredje och avslutande gruppspelsomgången. Hemmamatcherna spelas på Tele2 Arena för att ge laget de allra bästa sportsliga möjligheterna och samtidigt kunna erbjuda samtliga årskortsinnehavare en möjlighet att se cupmatcherna”, skriver AIK på sin hemsida.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM