Allsvenskan i fotboll

Hiago sköt tre poäng till Kalmar FF

avAdam Borg

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Kalmar FF valde att satsa brasilianskt inför den här säsongen.

Och det har redan börjat betala av sig.

Mot Trelleborg fixade brassen Hiago tre poäng till Kalmar FF.

– Han har lärt sig allsvenskan snabbt, säger tränare Nanne Bergstrand till Sportbladet.

Det var två skadedrabbade lag som drabbade samman på Vångavallen under söndagseftermiddagen. Hemmalaget fick använda sig av den assisterande tränaren Magnus Andersson som mittback på grund av skadefrånvaro på ordinarie spelare. Gästande Kalmar FF fick i sin tur klara sig utan bland annat Rasmus Elm, Erton Fejzullahu och brassen Nixon. Tur då för Kalmar FF att det fanns en annan brasse på planen – Hiago.

Efter en mållös första halvlek var det nyförvärvet från Fortaleza som skulle bryta dödläget. Brassen, som också blev målskytt mot Östersund senast, avlossade ett volleyskott i straffområdet som TFF-målvakten Marko Johansson inte lyckades styra utanför målramen.

– Det blev mycket kampfotboll i första halvlek. Det var inte mycket målchanser i första och en väldigt jämn match. Andra halvlek är vi bättre tycker jag och har ett mycket bättre passningsspel. Sen gör Hiago ett väldigt bra mål, säger KFF-tränaren Nanne Bergstrand till Sportbladet.

Vad säger du om Hiagos inledning i KFF?

– Han är ofta inblandad i situationer i straffområdet. Han kvitterade och fixade en straff senaste mot Östersund. Så jag tycker den varit bra. Det har varit en omställning för honom så klart med tanke på vintern vi haft här. Men han har lärt sig allsvenskan snabbt.

Prickade ribban i slutsekunderna

Med cirka halvtimmen kvar påbörjades Trelleborgs jakt på kvittering. I slutsekunderna i matchen var man också ytterst nära när Robin Nilsson avlossade ett skott som träffade överliggaren bakom Lukas Hägg Johansson i KFF-målet. Kort därefter blåste domare Bojan Pandzic i pipan för fulltid.

Kalmar FF står nu på sju inspelade poäng efter fem omgångar. En klar förbättring med fjolårets tunga start då laget enbart stod på två poäng vid samma tidpunkt.

– Jag tror att alla lag tycker att man ska ha några poäng extra. Men vi får definitivt vara nöjda med inledningen.

För nykomlingarna Trelleborg ser det tyngre ut. Laget har fortfarande inte vunnit i återkomsten till allsvenskan och har bara spelat in en poäng så här långt.

ARTIKELN HANDLAR OM