Elfsborg mardrömsstart - tre raka förluster

avAdam Borg

Foto: BILDBYRÅN

Elfsborg har fått en mardrömsstart på allsvenskan 2018.

Efter förlust mot Malmö och Kalmar, föll laget på nytt mot Sirius efter ett sent segermål.

– Vi har inte varit tillräckligt bra, säger Simon Lundevall.

Elfsborg har fått en allt annat än bra start på årets allsvenska. Efter förlust i de två inledande omgångarna kom nästa motgång i mötet med Sirius. Matchen såg ut att sluta mållös men på tilläggstid sköt Stefano Vecchia hem segern till gästerna.

– Det är en jämn match som står och väger. Vi skapar chanser och de skapar en del chanser. Det hade kunnat sluta hur som helst. Men så gnuggar de in ett mål på tilläggstid. Det är så klart tungt, det är inget snack, säger yttern Simon Lundevall till Sportbladet.

Efter förlusten mot Sirius står nu laget fortfarande på noll inspelade poäng efter tre omgångar.

– Det är inte mycket mer att göra än att jobba på med det vi har börjat med. Det är lite nya grejer som tar tid. Det är ingen bortförklaring för vi har inte varit tillräckligt bra. Vi får jobba vidare.

Vad är det som inte fungerar spelmässigt?

– Det är svårt att säga. Idag kunde vi lika gärna vunnit. Vi har förlorat tre matcher med uddamålet. Det har varit små marginaler. Men vi har inte varit tillräckligt bra. Spelmässigt får vi gå igenom och kolla på det. Vi måste fortsätta jobba så kommer det vända.

I fjol gjorde Elfsborg 53 mål. Med det var man tredje bäst i ligan. På de tre inledande matcherna i år har Borås-laget bara mäktat med ett mål framåt.

– Vi skapar lite halvchanser idag. Vi har ett halvt friläge och några bra skott. Det är små marginaler. Hade vi vunnit idag så hade det varit andra miner. Vi får gå igenom det och försöka fixa till det mot BP.

Buades ut av fansen

De uteblivna poängen har också fått publiken att svika. I fjol hade Elfsborg ett publiksnitt på över 7 000 åskådare. I matchen mot Sirius var det bara 4 635 på plats. Efter Sirius segermål buades också hemmalaget ut av de egna supportrarna.

– Det är klart att vi vill vara med där uppe. Vi har potential att vara där. Klart fansen blir besvikna. Speciellt när vi förlorar på hemmaplan. Hoppas de kommer tillbaka. Vi ska försöka vända på det här.

Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM