Bekräftat: Van Dijk klar för Liverpool

avFrida Fagerlund

FOTBOLL

Dragkampen om Virgil van Dijk, 26, är över.

Mittbacken har skrivit på för Liverpool.

Försvararen uppges bli dyrast genom tiderna.

Foto: TT

Turerna kring Virgil van Dijk har varit många – men nu är det över. Holländaren har skrivit på för Liverpool, bekräftar klubben på sin hemsida.

Redan i somras verkade en övergång från Southampton gå igenom men på grund av ett bråk mellan de båda klubbarna rann det hela ut i sanden. Ända in i det sista såg Manchester City ut ha snuvat Liverpool på 26-åringen, men Pep Guardiolas gäng ska ha dragit sig ur när priset pressades upp.

Rekorddyr

I somras väckte City uppmärksamhet till sig när de betalade 555 miljoner respektive 540 miljoner kronor för ytterbackarna Benjamin Mendy och Kyle Walker.

Van Dijk uppges slå detta med råge. Enligt Telegraph kostar han 837 miljoner kronor, den högsta summan för en försvarare någonsin. AP rapporterar att prislappen kan landa på närmare en miljard kronor inklusive klausuler.

Det är den sjätte spelaren som tar klivet från Southampton till Liverpool. Totalt har den förstnämnda klubben inkasserat över 1,8 miljarder kronor på övergångarna. Bland de tidigare spelarna finns Dejan Lovren, mittbacken som Van Dijk troligtvis lär konkurrera med om en startplats.

Bästa målskyttarna i Premier Leagues historia 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM